Руските окупационни власти в Нова Каховка в Херсонска област, Украйна,

...
Руските окупационни власти в Нова Каховка в Херсонска област, Украйна,
Коментари Харесай

Руските проксита напуснаха още един украински град в Херсонска област

Руските окупационни управляващи в Нова Каховка в Херсонска област, Украйна, оповестиха през днешния ден, че са напуснали града след отдръпването на Москва от районната столица, защото са били обстрелвани от украинските сили.

" Служителите на държавната администрация на Нова Каховка, както и държавните и общинските институции са напуснали града и са преместени на безвредни места в района ", обявиха в Телеграм откритите от Москва управляващи.

Нова Каховка се намира на левия бряг на река Днепър, на към 60 км североизточно от Херсон, откъдето съветските войски се отдръпнаха предходната седмица.

Подкрепяните от Русия публични лица обявиха, че след изтеглянето на Москва от Херсон Нова Каховка е попаднала под " безразборния огън " на украинската войска и че " животът в града е рисков ".

Те обявиха също, че " хиляди поданици " са последвали рекомендацията им да изоставен града, с цел да се " спасят ", и че силите на Киев ще търсят " възмездие против колаборационистите ".

Властите настояват, че това не значи, че градът е " зарязан " и " екипи от общински чиновници " работят, с цел да обезпечат " действието на енергийните и водоснабдителните системи ".

Градът се намира наоколо до големия хидроенергиен язовир " Каховка ", високомерен от съветските сили при започване на офанзивата им като стратегическо оборудване, което доставя анексирания от Москва Крим.

Украйна упрекна съветските войски, че възнамеряват да го взривят, с цел да провокират опустошително наводняване.

Миналата седмица съветските сили оповестиха, че украински удар е развалил язовира.

Назначеният от Русия началник на окупираната част на Херсонска област Владимир Салдо съобщи, че язовирът към този момент не работи и че няма потребност от създаваната от него електрическа енергия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР