Руските окупатори в Украйна са организирали летен лагер за деца

...
Руските окупатори в Украйна са организирали летен лагер за деца
Коментари Харесай

Путинюгенд - как руснаците обработват украинските деца

Руските окупатори в Украйна са организирали летен лагер за деца в Мелекино, Донецка област, в който образоват децата да боравят с оръжие и да ненавиждат Украйна.

Това заяви тази седмица в Telegram общинския съвет на Мариупол. Мелекино е курортно селце на брега на Азовско море, на 23 километра от града.

" Окупаторите не престават да следват нацисткия справочник. Колаборатори се пробват да трансфорат деца от Мариупол в Хитлерюгенд ", отбелязва се в известието.

Кадри демонстрират деца, които упражняват сглобяване и демонтиране на оръжие, работа с железни детектори на плажа и взимат уроци по първа помощ.

По-рано през седмицата Петро Андриушченко, консултант на кмета на Мариупол, разгласи че локалните родители са принудени да праща децата си на учебни заведения под наблюдението на окупаторите. Ако откажат, биват заплашвани с лишаване на децата.
Отвличането на украински деца е форма на геноцид
През последните месеци стана ясно, че хиляди украински деца са отвлечени от Украйна и осиновени от съветски фамилии в разнообразни елементи на Русия.

Това се базира освен на изказвания на украинските управляващи, само че и от постове в обществените мрежи (изтрити в последствие) на администрацията на Краснодарския край, от които излиза наяве, че над 1000 деца от Мариупол са разселени в Тюмен, Иркутск, Кемерово и Алтайски край.

Според Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид на Организация на обединените нации (чл. 2, алинея е) принудително предаване на деца от групата на друга група е геноцид и закононарушение против човечеството.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР