Руснаците се паникьосват, че въоръжените сили на Украйна ги приближават на още един фронт

...
Руските окупатори съобщиха, че въоръжените сили на Украйна са започнали
Коментари Харесай

Руските окупатори съобщиха, че въоръжените сили на Украйна са започнали офанзива близо до селищата Новодонецке и Новомайорске в западната част на Донецка област, твърдейки, че украинските сили се опитват да пробият, за да влязат в Новодонецке. Украинските висши военни все още не са потвърдили тази информация.

Източник: сътрудник Александър Ходаковски, бивш офицер от Службата за сигурност на Украйна и заместник-началник на руската т.нар. Националната гвардия в Донецката народна република

Цитат:„Врагът [украинската армия – бел.ред.] започна настъпателни действия на участъка Новодонецке – Новомайорске след няколкодневна артилерийска подготовка. активност се наблюдава близо до село Новодонецке, [украинските сили] се опитват да пробият, използвайки голям брой бойни бронирани машини."

Подробности: Ходаковски потвърди, че украинските бойци са изстрелва голям брой снаряди по руските позиции „почти 24/7“ в продължение на няколко дни.

Ходаковски каза, че „в допълнение към психологическото въздействие върху войниците, такъв интензивен артилерийски огън доведе до факта, че експлозията бариерите загубиха ефективността си, а постоянният артилерийски огън не позволи на бомбените експерти да инсталират нови мини и да възстановят всичко унищожено."

Ходаковски съобщи в Telegram, че в резултат на подобни действия украинските защитници са успели да приближават се към руските позиции „от близко разстояние, почти без загуби“. Те кацнаха и изтеглиха техниката, след като обстрелваха руските укрепления с огън, опасявайки се от артилерийски отговор.

„Сега се води ожесточена битка на подстъпите към Новодонецке. В същото време врагът се опитва да придвижете се към Новомайорске, използвайки подобна тактика", написа Ходаковски сутринта на 5 септември.

Украинските военни, участващи в битките на тази част от фронта, отказаха да коментират руска информация. Командването, както винаги, пази тишина.

Към момента силите за отбрана на Украйна на южната фронтова линия са напреднали малко по-на запад, близо до Старомейорске и Урожайне в Донецка област, и много по-на запад, близо до Роботине в Запорожие Област.

Южната фронтова линия в Донецка и Запорожка област

Карта на DeepState

Предполага се, че напредването в тези райони отваря пътя към Мариупол в Донецка област, както и до Бердянск и Мелитопол в Запорожка област.

Украинска правда е мястото, където ще намерите най-актуалната информация за всичко, свързано с войната в Украйна. Последвайте ни в , нас или станете !



Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР