Руските окупатори са понесли огромни загуби в жива сила и

...
Руските окупатори са понесли огромни загуби в жива сила и
Коментари Харесай

"От 900 души оцеляха само 60" - как украинските защитници унищожиха елитни рашистки бригади в Донбас

Руските окупатори са понесли големи загуби в жива мощ и техника в Донбас от началото на пълномащабното съветско навлизане в Украйна. Това като се базира на свои източници в украинското разузнаване.

Силите за защита на Украйна съвсем изцяло са унищожили две елитни бригади от окупатори. Настъплението им е спряно, защото украинските военни са " смилали враговете в промишлени количества ", цитира информацията УНИАН.

Загубите на агресорите наподобяват още по унизителни на фона на информацията, че те не са се придвижвали на огромни колони, не са имали проблем с логистиката и са употребявали огнева поддръжка от артилерия и авиация.
През първия месец рашистките нашественици са съумели да завладеят само Волноваха, която е изтрита от лицето на земята. По всички останали посоки нашествениците от Русия са понесли невероятни загуби и не са могли да се придвижат напред даже с няколкостотин метра.

По данни на изданието, през първите седмици на войната е била изцяло унищожена дружно с техниката си батальонно-тактическа група (БТГ) от 20-та обособена мотострелкова бригада от Волгоград. От 900 съветски орки в БТГ са останали живи едвам 60.

Именно поради тези пагубни загуби точно в Донбас за пръв път са закрепени измежду рашистките войски всеобщи отводи да се води война. Окупаторите от 38-ма гвардейска мотострелкова Витебска бригада са поискали връщане в Русия още след първите няколко бойни стълкновения с въоръжените сили на Украйна. Тази елитна бригада също е съвсем изцяло разгромена и е решено да бъде върната в Русия. Веднага по-късно останалите живи агресори са подали рапорти за уволняване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР