Руските окупатори продължават да търпят загуби сред висшия ръководен състав

...
Руските окупатори продължават да търпят загуби сред висшия ръководен състав
Коментари Харесай

ВСУ рани командира на 144-а дивизия ген.-майор Цоков, евакуираха го в Ростов на Дон - Свят

Руските окупатори не престават да търпят загуби измежду висшия управителен състав на армията си. Близо до Сватово украинските сили са ранили руския генерал-майор Олег Цоков.

Това заяви Генералният щаб на ВСУ в утринната си оперативна сводка.

" Противникът продължава да търпи загуби, в това число измежду висшия личен състав. Според наличната информация генерал-майор Цоков, пълководец на 144-а мотострелкова дивизия от 20-а общоармейска войска, е бил ранен вследствие на престрелка край село Сватово. Той е евакуиран на 20 септември. От 19 до 20 септември тази година във военната болница в Ростов на Дон бяха доставени 105 тела на починали съветски военнослужещи, а в близко бъдеще се приготвя приемането на още 200 тела ", се споделя в отчета.

Генералният щаб отбелязва също, че с цел да компенсира загубите на жива мощ, врагът продължава насилствената готовност във краткотрайно окупираните територии. Така на 19 септември в Горловка представители на 1-ви армейски корпус са задържали и записали 10 мъже, без значение от възрастта и здравословното им положение.

" Между 18 и 20 септември тази година представители на съветска частна компания се пробваха безрезултатно да вербуват пандизчии в центъра за задържане в Луганск. Като част от ограниченията за частична готовност кримските окупационни управляващи обявиха, че главният брой резервисти се възнамерява да бъде набран от чиновници на частни охранителни компании с опит във военната работа. В Севастопол някои компании към този момент са получили инструкции да изготвят описи на всички чиновници, които попадат в обсега на условията ", оповестяват още от Генералния щаб.

Освен това руснаците хвърлят на фронта и недоучили курсисти от военни учебни заведения.

Известно е, че випускниците от Военната академия за противовъздушна защита " Маршал Василевски " в Смоленск са били предварително дипломирани, с цел да се включат в съветските въоръжени сили и да бъдат назначени на длъжности в армията.

" Ръководството на съветската войска възнамерява да организира подготвителен лагер със запасняци в Московското командно учебно заведение за комбинирани въоръжения от 26 септември до 24 октомври ", допълват военните в Киев.

Междувременно съветската войска продължава да търпи съществени загуби в Украйна. Само през вчерашния ден още 550 окупатори са попълнили публиката на небесния концерт на Йосиф Кобзон. Така съветските жертви на фронта от нахлуването в Украйна на 24 февруари до момента са над 56 000.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР