Руските окупатори измъчват отвлечения кмет на Мелитопол Иван Федоров.Това заяви

...
Руските окупатори измъчват отвлечения кмет на Мелитопол Иван Федоров.Това заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Русия отвлече кмета на Мелитопол. Сега го измъчва

Руските окупатори изтезават отвлечения кмет на Мелитопол Иван Федоров.

Това съобщи президентът на Украйна Владимир Зеленски по време на диалог с кореспонденти на 12 март. Записът от брифинга беше оповестен в неговия канал в " Телеграм ".

" Отвлякоха кмета. Преди три дни гръмнаха различен кмет. Влязоха и го убиха. Не знам дали са го измъчвали или не, намерихме го към този момент погубен, видяхме единствено по какъв начин го взеха. Вчера отвлякоха кмет, към този момент на видео. Всички видяха видеото - по какъв начин влязоха тези съветски военни и отлякоха кмета на Мелитопол. Знаем, че е жив и през днешния ден излязоха 2 хиляди души, макар че градът е окупиран от съветски войски, те излязоха, тъй като видяха къде тъкмо е отведен кметът.

И те го изтезават там, тъй като не желае да каже, че се радва да види съветските сили. Имат потребност от видео. Това го гледаме по кината и за жалост, видяхме такива терористични актове няколко пъти през последните 100 години - когато са хванати хора, се записват на видео: човек би трябвало да каже нещо, в противоположен случай ще го убият ", сподели Зеленски, представен от " Gordonua ".

Президентът сподели, че е разговарял за отвличането на Федоров с полския президент Анджей Дуда, френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Олаф Шолц.

" Обадих им се и им споделих: апелирам ви, обадете се на индивида, който седи в Москва, който не поддържа връзка с мен. Говорихме с канцлера и Еманюел, че би трябвало да се свържат с Путин, че кметът би трябвало да бъде освободен. Да, към момента има въпроси, само че те просто вземат човек, има го на видео, след това го закарват в мазе, изтезават го и го убиват. Вече убиха по този начин един кмет. И в този момент отвлякоха различен. Това, както сподели Путин, демилитаризация ли е? Не, това е просто тероризъм. С доказателства и всички последици за тях ", добави той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР