Руските министерства на икономиката и финансите предлагат отпадане на забраната

...
Руските министерства на икономиката и финансите предлагат отпадане на забраната
Коментари Харесай

Русия ще бори скъпия бензин с... алкохол

Руските министерства на стопанската система и финансите оферират отпадане на възбраната за продажба на алкохолни питиета по бензиностанциите за да се компенсира повишаването на цените на горивата на едро, което е свило до най-малко облагите на тези търговски обекти, оповестява "За Рульом ".

Продажбата на алкохол по съветските бензиностанции бе неразрешена през 2012 година в границите на акция за битка с пияните водачи. Независими притежатели обаче настояват, че ограничаването не е повлияло по никакъв метод на сигурността по пътищата, а те са принудени да търсят други източници на облага поради все по-високите цени на горивата на едро.

Идеята за отпадане на възбраната за продажба на алкохолни питиета по бензиностанциите не е нова. Миналата година в Държавна дума даже бе импортирано предложение за смяна в закона, само че то не доближи даже до първо четене.

Резкият скок на цените на горивата на едро в Русия (от предходната седмица звук бензин коства над 50 000 рубли/€655), растежът на акцизите, инфлацията и други фактори обаче могат да трансформират мнението на управляващите, написа "КоммерсантЪ ". Според вестника лидерът на Независимия горивен съюз Павел Баженов е изпратил писмо на премиера Дмитрий Медведев с молба за анулация на възбраната. Идеята се поддържа и от Руския горивен съюз, чийто началник Евгений Аркуша счита, че бензиностанциите не се разграничават от елементарните магазини.

Обявената поддръжка от страна на министерствата на стопанската система и финансите дава най-големи очаквания на притежателите на самостоятелни бензиностанции в Русия. Те преглеждат възможното отпадане на възбраната за алкохол като единствен сдържащ фактор за цените на горивата, защото от продажбата на бензин към този момент на практика не можело да се печели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР