Руските крилати противокорабни ракети „Гранит“ имат най-голям потенциал за борба

...
Руските крилати противокорабни ракети „Гранит“ имат най-голям потенциал за борба
Коментари Харесай

Крайцерът “Омск” често се нарича “убиец” или “кошмар” на самолетоносачите

Руските крилати противокорабни ракети „ Гранит “ имат максимален капацитет за битка с американските самолетоносачи, написа “Соху” - китайски портал.

Според създателя на публикацията точно това оръжие е имал поради съветският министър на защитата, до момента в който приказва за противопоставяне на американските самолетоносачи в скорошно изявление, написа "Поглед инфо ".

Сергей Шойгу означи, че Пентагонът харчи бюджета за основаването на групи самолетоносачи, до момента в който Москва се концентрира върху средства, които могат да бъдат употребявани за битка с тях.

Според “Соху” измежду всички свръхзвукови системи за противокорабна защита, основани в Русия след Студената война, „ Гранит “ е оръжието с най-дълъг обхват на полета, способно да нанесе най-тежките вреди на самолетоносачите.

Отбелязва се, че ракетата е в положение да доближи цел на разстояние повече от 600 километра, до момента в който американските самолетоносачи могат да защитят зона с радиус от едвам 550 километра.

“Гранит” дава отговор на всички условия на съветските оръжия, ориентирани към образуване на удар против самолетоносачи “, се споделя в материала.

Както акцентира създателят на обявата, бойната глава на противокорабната ракета може да бъде сменена с нуклеарна с еквивалент до 500 килотона, което ще ѝ разреши да поразява огромни надводни цели.

През септември Тихоокеанският флот организира учения, по време на които изстреля ракета “Гранит” от нуклеарната подводница “Омск”. Противокорабната ракета сполучливо порази задачата на разстояние към 350 километра.

Крайцерът “Омск” постоянно е именуван „ палач “ или „ призрачен сън “ на самолетоносачите. Според военните специалисти това се дължи на обстоятелството, че 24 армейски крилати ракети се намират в арсенала му. Всяка от тях е способна да потопи с един залп самолетоносачна формация на врага.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР