Руските командири в Херсон бягат и оставят зле оборудвани и

...
Руските командири в Херсон бягат и оставят зле оборудвани и
Коментари Харесай

Руски командири бягат от Херсон и оставят след себе си зле оборудвани войски

Руските командири в Херсон бягат и оставят зле оборудвани и деморализирани войски да се изправят против украинските офанзиви, споделиха западни чиновници, написа " Индипендънт ".

Длъжностни лица споделиха, че до момента в който повече от войските на Владимир Путин идват в явен опит да укрепят отбранителните си позиции в основния град, доста от тях са неотдавна мобилизирани резервисти, които постоянно са " зле оборудвани и готови ".

" В Херсон е евентуално множеството командни ешелони към този момент да са се изтеглили през реката, оставяйки деморализирани и лишени от водачи мъже да се изправят пред украинските офанзиви. Някои резервисти идват без оръжия ", сподели един чиновник.

Те прибавиха, че руснаците също изпитват " сериозен дефицит " на муниции - в това число артилерийски снаряди, като спомагателни доставки даже се търсят от Северна Корея.

Длъжностните лица допускат, че Путин евентуално ще бъде подложен на възходящ напън от страна на твърдолинейните националисти , до момента в който се готви да изтегли съветските сили от Херсон.

Официални лица споделиха, че планирането за евакуиране на силите от Херсон на река Днепър наподобява е напреднало много, като огромна част от цивилното население към този момент е преместено в града .

Но до момента в който публични лица чакат това да бъде показано от Кремъл като филантропична евакуация , а не като военно оттегляне , те считат, че това няма да попречи на по-нататъшни рецензии към воденето на войната.

" Когато се реализира, можем да чакаме нов прилив на остри рецензии към съветското управление ", сподели западен чиновник. " Ключова задача за нас ще бъде да продължим да наблюдаваме по какъв начин това се отразява на доверието в Путин . Засега наподобява, че продължава сполучливо да отблъсква своите лейтенанти. "

Оценката идва откакто един някогашен съдружник на Путин - ръководителят на прословутите наемници групата Вагнер Евгений Пригожин - ускори рецензиите си към съветския водач .

В изказване по-рано тази седмица той очебийно похвали украинския президент Володимир Зеленски - който е рутинно заклеймяван от Москва като неонацистки наркоман - като " мощен и убеден водач ".

Един чиновник сподели, че сходни рецензии в предишното са предиздвикали Путин да вземе решения, които би предпочел да избегне - като да вземем за пример частична готовност на военни резервисти - макар че не наподобява позицията му да е под непосредствена опасност.

" Имаше напън от дясната страна на Путин, ориентиран основно към съветското Министерство на защитата, което се възприема като неприятно ръководещо воденето на войната ", сподели служителят.

" Нашата оценка е, че един от факторите, които го накараха да предприеме тази стъпка (мобилизация ), беше нуждата да се успокоят тези, които подлагат на критика воденето на войната като незадоволително уверено . "
 Украинският министър на защитата: Руснаците са подготвени да предадат Херсон
Украинският министър на защитата: Руснаците са подготвени да предадат Херсон

Резников се майтапи с съветската войска: Имат навика да вършат жестове на добра воля
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР