Руските жертви в т.нар. специална операция в Украйна към края

...
Руските жертви в т.нар. специална операция в Украйна към края
Коментари Харесай

Ходорковски: Русия изплаща милиарди рубли за 50 000 убити във войната досега

Руските жертви в така наречен " специфична интервенция " в Украйна към края на август са били близо 50 000, твърди в един от профилите си във Facebook живеещият в заточение съветски предприемач Михаил Ходорковски.

Той разгласява клише на документ (виж целия статус долу - б.р.), за който твърди, че е секретно писмо на съветското министерство на финансите от 26 август 2022 година То се отнася за броя на убитите съветски военни до 24 август с.г., т.е. за шест месеца война и за изплатените на околните им компенсации. 

В писмото се споделя, че броят на починалите до посочената дата е 48 759 и че на фамилиите им са изплатени 361,4 милиарда рубли ().

За всеки умрял боец се поставя обезщетение от 7,4 милиона рубли (приблизително 234 400 лева).

До момента няма коментар от съветска страна за тези данни.

В сметката не влизат убитите мобилизирани и доброволци от самообявилите се сепаратистки Донецка и Луганска " национални републики " в Източна Украйна, които са приети единствено от Русия, въпреки да е допустимо някои от тях да са имали руски паспорти.

Русия стартира да издава документи за идентичност и да дава поданство по ускорена процедура на жителите на откъсналите се през 2014 г. с нейна поддръжка анклави. 

Руското министерство на защитата до момента два пъти е обявявало брой на убитите в " специфичната военна интервенция ". На 25 март 2022 година то регистрира, че те са били 1351, а на 2 март с.г. - 498.

Според формалните украински данни съветските военни жертви до момента са 52 950.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР