Руските и китайските хиперзвуковите летателни апарати са сложна цел за

...
Руските и китайските хиперзвуковите летателни апарати са сложна цел за
Коментари Харесай

Bloomberg: Руското хиперзвуково оръжие е „сложна цел” за натовската ПРО

Руските и китайските хиперзвуковите летателни апарати са „ комплицирана цел ” за ПРО на НАТО, заяви организация Bloomberg с позоваване на отчет на военните разследващи служби на Пентагона. Пред Sputnik боен специалист отбелязал, че хиперзвуковото оръжие трансформира ПРО в неефективна система. „ Хиперзвуковите планиращи летателни апарати са маневрени апарати, които летят на свръхзвукова скорост (пет и повече пъти над скоростта на звука) и по-голямата част от полета минава по-ниско, в сравнение с средностатистическата ракета” – се споделя в отчет на разследващия център на Военновъздушни сили и галактическите войски (National Air and Space Intelligence Center) и комитета за военно разузнаване по проучване на балистичните ракети (Defense Intelligence Ballistic Missile Analysis Committee), с който разполага организацията.

„ Съчетанието на висока скорост, маневреност и релативно ниски височини ги прави комплицирана цел за системата за противоракетна отбрана” – се споделя в документа.

В отчета се прави прогноза, че Русия ще резервира най-голяма мощност на ракетните войски със стратегическо предопределение измежду непознатите страни, отбелязва организацията. Освен това службите за военно разузнаване смятат, че „ Китай, както до момента, резервира най-активната и разнообразна стратегия за развиване на балистичните ракети в света”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР