Руските хиперзвукови ракети не променят изцяло ситуацията в Украйна, заяви

...
Руските хиперзвукови ракети не променят изцяло ситуацията в Украйна, заяви
Коментари Харесай

САЩ: Руските хиперзвукови ракети не променят ситуацията в Украйна

Руските хиперзвукови ракети не трансформират напълно обстановката в Украйна, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, представен от Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Не ги считам за (въоръжения), които трансформират напълно обстановката ", акцентира Остин пред телевизия Си Би Ес. Той отхвърли да удостовери или да отхвърли изказванията, че Москва е употребила такива ракети.
Русия съобщи през вчерашния ден за втори следващ ден, че е употребила хиперзвукови ракети в Украйна. Ако това се удостовери, това би станала първата им приложимост в действителни бойни условия. Системата беше тествана за пръв път през 2018 година.
С потреблението на сходни оръжия Русия " се пробва да си върне самодейността " в спора с Украйна, съобщи Лойд Остин. " През последните седмици видяхме руснаците да вземат преднамерено на прицел градове и цивилни, тъй като офанзивата е блокирана ", акцентира министърът.

Руските войски " не са ефикасни в напредването си на терен, те са като цяло блокирани " пред украинските сили, които " се бият самоуверено и остават решени да пазят страната си ", добави шефът на Пентгагона, съгласно който съветският президент Владимир Путин " е изпратил войските си в месомелачката ".

Украинците са " доста ефикасни с помощта на оръжията, които ние им доставихме ", акцентира Лойд Остин.

Той предизвести Русия да не употребява химически и биологически оръжия в спора, като съобщи, че това ще докара до " огромна реакция, освен от Съединени американски щати, а и от международната общественост ".
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР