Руските хакери, които днес атакуваха няколко сайта на български институции

...
Руските хакери, които днес атакуваха няколко сайта на български институции
Коментари Харесай

Руските хакери се похвалиха с атаката срещу България и пуснаха новите си цели

Руските хакери, които през днешния ден нападнаха няколко уеб страницата на български институции се похвалиха със стореното и пуснаха лист с новите си цели. 

Сред тях са държавният запас, пристанищата, Центъра за проучване на демокрацията, РВД, банки и други

" Руската хакерска формация Killnet нападна български държавни уеб страници " за изменничество към Русия ". Десет уеб страницата на български държавни организации към този момент са наранени, в това число този на президента на страната. Групата Killnet съобщи, че е осъдила българското държавно управление на " онлайн провал и срам ". Засегнати бяха всички - медии, снабдители на интернет услуги и министерства, в това число министерствата на защитата и финансите ", написа групировката в Telegram.

Междувременно отдел " Киберпрестъпност " на Главна дирекция за битка с проведената престъпност (ГДБОП), дружно с други способени структури, прави инспекция и подхваща взаимни ограничения за обезвреждане на хакерски офанзиви от типа Отказ от услуга/DDoS. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Въпросните офанзиви не засягат наличието на интернет уеб страниците, а единствено затрудняват достъпа до тях. Няма нерегламентиран достъп до персонални данни.

В ранните часове на 15 октомври незнайни лица са подхванали офанзиви към няколко български интернет уеб страницата на държавни организации, летища, медии и телекомуникационни снабдители. За времето на случая атакуваните уеб сайтове са били краткотрайно недостъпни или зареждането им е било затруднено.

По-рано през днешния ден основният прокурор на България Иван Гешев и неговият заместител Борислав Сарафов дадоха детайлности по случая, като оповестиха, че хакерската офанзива е направена от град Магнитогорск в Русия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР