Руските граждани, които не желаят да участват в непопулярната война

...
Руските граждани, които не желаят да участват в непопулярната война
Коментари Харесай

Руснаците, бягащи от мобилизацията, могат да получат убежище в САЩ

Руските жители, които не желаят да вземат участие в " непопулярната " война на Путин и се крият от оповестената готовност, могат да аплайват за леговище в Съединени американски щати. Това сподели на брифинг  прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер, цитирана от съветската работа на радио " Гласът на Америка ".

" Виждаме улични митинги в Русия, виждаме хора да подписват петиции и мисля, че те ни изпращат доста ясно обръщение, че тази война, която Путин стартира, е непопулярна. Има хора в Русия, които не желаят да се бият и да умират във войната на Путин “, сподели Жан-Пиер.

Според нея американските управляващи приветстват " всеки, който търси леговище ". В същото време Жан-Пиер посочи, че „ всяка молба ще се преглежда самостоятелно “.

По-рано немските управляващи направиха сходно изказване. Сред тези, които могат да разчитат на леговище в страната, те показаха " дезертьорите от съветската войска " и " съперниците на режима на Путин ". Все още обаче няма публично решение за издаване на специфични визи или за даване на леговище на посочените категории съветски жители. Очаква се до месец такова да бъде признато или отхвърлено.



Същевременно някои страни от Европейски Съюз, като Латвия, Чехия и Финландия, обявиха, че няма да издават визи на руснаци, които се крият от мобилизацията.

Основната вълна от съветските бежанци досега поеха Монголия, Грузия и Казахстан. Грузинските управляващи оповестиха, че броят на хората, пресичащи съветската граница на ден, се е удвоил за по-малко от седмица. Чакащите на големите опашки през Граничен контролно-пропусквателен пункт оповестяват за същинска филантропична злополука – мнозина са останали без бензин, вода и храна, а е съвсем невероятно да ги купят отнякъде.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР