Руските доставчици на природен газ могат да приемат плащания в

...
Руските доставчици на природен газ могат да приемат плащания в
Коментари Харесай

Путин промени правилата за плащане на руския газ от неприятелски държави

Руските снабдители на природен газ могат да одобряват заплащания в задгранична валута от купувачи на газ от вражески страни, в случай че събират задължения за доставки на газ от такива купувачи. Указът за това е подписан от съветския президент Владимир Путин. Документът беше оповестен в петък в портала за правна информация.

Новият декрет влиза в действие от през днешния ден. Според него заплащането още веднъж би трябвало да е в банката, посочена от „ Газпром ”, само че ще се смята за осъществено сега, в който валутата постъпи по сметката. Досега „ Газпром ” смяташе заплащането за осъществено едвам при превода на валутата в съветски рубли.

" Разплащанията могат да се правят в задгранична валута, която е посочена в контракта, като се употребява специфична сметка, открита от оторизирана банка въз основа на заявление от съветския снабдител. Задълженията за доставка на газ се смятат за погасени, откакто средствата на задграничния покупател бъдат преведени по такава сметка ", написа в указа.

В същото време " погасяването на дълга на задграничния покупател по контракта за доставка на природен газ не е съображение за обновяване на доставките на природен газ от съветския снабдител, в случай че задграничният покупател не съблюдава процедурата, открита с актуалното разпореждане ", се споделя още в документа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР