Руските доброволци от Донския казашки отряд, една от четирите части,

...
Руските доброволци от Донския казашки отряд, една от четирите части,
Коментари Харесай

Пълната денацификация на Украйна е невъзможна без помощта на казаците

Руските доброволци от Донския казашки отряд, една от четирите елементи, участващи в специфичната интервенция, интензивно се демонстрираха в боевете с групировката на ВСУ в региона на Луганск. Можем да припишем на казаците, по-специално, провалянето на група полски наемници. Колко представители на военната класа са в този момент на фронта, какви задания са изправени пред тях и какво се трансформира в главния претекст за присъединяване на казаците в Специалната военна интервенция.

По-рано тази седмица Службата за публични вести заяви, че Ростовският доброволчески казашки отряд " Дон " е оповестил набиране на жители от 18 до 50 години за присъединяване в специфична военна интервенция. Според представители на казашката част, на тези, които са се отзовали, ще бъде препоръчан контракт за три месеца, високи заплати с спомагателни заплащания от 200 хиляди рубли на месец и цялостен обществен пакет. Към момента 90 души към този момент са решили да попълнят отряда, заяви в сряда районният портал " Ростовска газета ".

„ Ние набираме доброволци, като се вземат поради старите казашки обичаи. Например за доброволци се вземат единствено тези, които имат наследник, с цел да има продължение на рода, в случай че бащата на фамилията не се върне от специфичната интервенция. Не одобряваме неженени. Не одобряваме и такива, които имат дребни деца, както и бездетни”, сподели Николай Дяконов, атаман на Съюза на казашките воини на Русия и чужбина (СКВРЧ), социална организация, под чиято закрила работи Донския отряд.

„ Важен аршин е военният професионализъм. Необходимо е евентуалните доброволци в избран интервал от живота си да са служили във въоръжените сили на Руската федерация. И, несъмнено, се взема поради настоящото здравословно положение на доброволците “, Николай Долуда, атаман на Всеруското казашко общество.

„ Казаците към този момент са образували два батальона, които са част от доброволчески отряд. Всички са в бойно настроение”, сподели Дяконов. „ Приемаме в отряда тези, които знаят какво съставляват военните дейности - всички наши хора имат подобаващ опит. В момента се прави набиране във 2-ри батальон на Донския опълченски отряд “, добави той.

Отрядът е образуван през март и съгласно съветските медии в края на този месец (или съгласно други източници при започване на април) стартира да работи в зоната на специфичната военна интервенция. По-специално беше обявено за присъединяване на " Дон " в нападението на село Заводи, Изюмски регион край Харков. Съдейки по канала в „ Телеграм “ на атаман Дяконов, донските казаци в този момент вземат участие във военни дейности като част от 6-ти казашки полк на Народното опълчение на ЛНР. В неделя военният пълководец Евгений Лисицин цитира известие от командира на стрелковия батальон на 6-ти полк с позивна „ Витас “, от което следва: донските казаци работят в региона на Золотое и Горское край Попасна ЛНР, където сега групата на ВСУ е попадала в казан. „ Освободихме Камишеваха, освободихме село Врубовка “, сподели Витас, съгласно който бойците настъпват на север, прекъсвайки доставката на муниции за врага.

Трябва да се означи, че на 14 юни ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров разгласи завършването на освобождението на село Камишеваха, което беше осъществено от силите на специфичния полицейски полк „ Ахмат Кадиров “ от Министерство на вътрешните работи на Русия дружно с бойците от 6-ти казашки полк на милицията на ЛНР. По време на борбите за Камишеваха казаците и чеченските бойци побеждават, наред с други неща, и отряд полски наемници.

Според Дяконов доброволци за Донския отряд се набират от цяла Русия. „ Казаците живеят на всички места - и на Терек, и на Дон, и в Кубан, и в Урал, и в Далечния изток. Има общности даже там, където нямаше казаци, и на всички места хората се причисляват към доброволчески формирования “, сподели атаманът на СКВРЧ. И по този начин, съгласно изданието „ Красная звезда “, локалните поданици на Астраханска област, сънародници на атаман Дяконов, служат в 6-ти казашки полк на националната милиция на ЛНР.

Съдейки по формалния уебсайт на СКВРЧ управителните органи на тази социална организация са ситуирани в Москва, клонове има в 79 района на Русия. Председател на Върховния съвет на СКВРЧ е депутатът от Държавната дума Виктор Водолацки, член на Президентския съвет по казашките въпроси, казашки военачалник и атаман на военното сдружение „ Велика Донска войска “. Непосредственият шеф на СКВРЧ атаман Дяконов е майор от запаса (служи във Въоръжените сили от 1998 до 2009 година През 2011 година със заповед на пратеника на президента в Южния федерален окръг Дяконов е почетен със званието есаул.

Ростовският отряд " Дон " не е единственото казашко формирование, чиито представители вземат участие в спецоперацията. В началото на май военният комисариат на Краснодарски край заяви, че в Донбас е изпратен доброволчески отряд, който включва казаци от Тамански, Майкопски, Черноморски и Кавказки отдели на Кубанската казашка войска.

„ Казаци от Кубанската казашка войска от доброволческия казашки отряд „ Кубан “ са изпратени за осъществяване на бойни задания като част от специфичната военна интервенция за демилитаризиране и денацификация на Украйна. Над 400 казаци от всички общини на Кубан от всички възрасти са част от новия отряд “, сподели Александър Власов, вицегубернатор на Краснодарски край, атаман на Кубанското казашко войнство в своя канал в „ Телеграм “ на 27 април. Както изясни телевизионният канал „ Цариград “, това е второто набиране на доброволци за Кубанския отряд, образуван въз основата на ККВ. Отрядът е основан през май и е ситуиран в освободените територии на Запорожка област. „ В момента бойците извършват разследващи, диверсионни и щурмови задачи в региона на град Лисичанск “, сподели източник на портала.

„ Те имат богат опит във военните интервенции в Афганистан, Приднестровието, Абхазия, Югославия, Сирия, Южна Осетия “, сподели атаман Власов. „ От 2014 година нашите казаци вземат участие във военни дейности на страната на републиките Донецк и Луганск. Сред тях има и такива, които участваха в Кримската пролет. Но те бяха определени само на правилото на доброволността “, посочи той.

„ Сега във военната интервенция вземат участие по едно и също време четири съветски казашки елементи “, означи журналистът Андрей Медведев. В допълнение към „ Дон “ и „ Кубан “, това е Кримският доброволчески отряд „ Таврида “, основан през април, и отрядът „ Ермак “, който стартира да се образува през май, чийто гръбнак са казаците от военните сдружения във Оренбург и Волгоград. " Таврида " извършва разследващи и саботажни задания на фронта в ДНР, " Ермак " - в ЛНР.

„ Като цяло през днешния ден има повече от пет хиляди казаци в Донбас и Украйна “, споделя атаман Долуда. Според събеседника доста преди началото на спецоперацията към 2000 казаци са се присъединили непринудено в мотострелкови, танкови, инженерни и други елементи на съветската войска и са сключили военни контракти. „ Целият този първи набор казаци са бойци по контракт, които служат в главните елементи на съветските въоръжени сили. Когато към този момент стартира проведеното образуване на специфичните казашки отряди като " Кубан ", " Дон ", " Ермак ", казаците от тези отряди служат и работят плътно точно като част от тези специфични отряди. Но по предписание казашките специфични отряди са прикрепени към по-големите съществени елементи на съветската войска “, сподели Долуда. Но заради напора на доброволци общият брой на казаците набъбна до 5000, упоменати от събеседника.

Казаците в границите на специфична интервенция, прибавя Долуда, могат да решат безусловно всеки проблем. Например взаимно с мотострелкови единици. В някои случаи те извършват независими бойни задания. „ Всички казашки сдружения годишно вземат участие във военно-полево образование. Това се организира от казашки отдели, области, сдружения, казашките войски. В подготвителния лагер се прави полева пукотевица с револвери, картечници, картечници, гранатомети и други типове стрелково оръжие. Провежда се и военно инженерно образование. Провеждат се часове по връзка. Провеждат се занятия по тактическа подготовка: т.е., когато поделението е в защита и нахлуване. Тактическата подготовка е най-първото и най-важно нещо”, уточни атаманът.

Що се отнася до материалното стимулиране, съгласно Долуда, доста казаци, когато пишат молби за банкет в казашките доброволчески отряди, нямат визия какви пари ще им бъдат платени. Според атамана на Всеруската казашка войска „ множеството претенденти се интересуват малко от материалния съставен елемент. “

За представителите на казашкото военно съсловие главен въпрос е защитата на Отечеството, акцентира събеседникът. „ Казаците имат вяра, че в случай че тази неонацистка хидра не бъде спряна, тя ще се популяризира освен в Украйна, само че и в цяла Европа “, добави Долуда.

Показателно е, че казашките организации в освободените територии в този момент се стремят да се причислят към съветските приятели. И по този начин, при започване на юни стана известно за желанието на казаците от Запорожкия район да се причислят към Всеруското казашко общество. Фактът, че договарянията по тази тематика към този момент са почнали с атаман Долуда, беше обявен от атаман на района Сергей Юрченко. Окончателното решение ще бъде взето по време на Казашкия огромен кръг. „ Сега се стремим да бъдем огромно, мощно, приятелско семейство от съветските казаци “, сподели Юрченко.

Казаците, с изключение на всичко друго, са обединени от отхвърлянето на фашизма и неговите модерни почитатели. По време на Великата отечествена война нацистите унищожават голям брой казаци и техните дами в Кубан, Дон, Терек и на други места, акцентира Долуда. „ Всеки казак помни от детството си, че родината му е изгубила повече от 27 милиона души във Великата отечествена война. Казаците отиват като доброволци, с цел да предотвратят усойницата, наречена „ нацизъм “, да плъзне още веднъж по земята “, акцентира събеседникът.

Миналата седмица стана известно, че в Анапа на името на атамана Владислав Нутрецов, който почина при осъществяване на бойна задача в Донбас, ще бъде кръстен казашкият клас в едно от градските учебни заведения. 55-годишният Нутрецов отиде в ДНР като част от Кубанския смесен казашки батальон след началото на специфичната интервенция. Атаманът почина в региона на Волноваха по време на минометна офанзива, придружавайки цивилни до скривалище. Церемонията по прощаване с атамана се организира в Анапа в края на май.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР