Руските дисиденти призовават Запада да предприеме по-строги действия срещу президента

...
Руските дисиденти призовават Запада да предприеме по-строги действия срещу президента
Коментари Харесай

Руските дисиденти настояват Западът да накаже Кремъл преди да е станало късно

Руските дисиденти приканват Запада да предприеме по-строги дейности против президента Владимир Путин , заявявайки, че е в полза на Запада да одобри по-решителна тактика против Кремъл или да заплати по-висока цена по-късно, написа Voice of America.

В навечерието на срещата на върха на Г-7 тази седмица в Корнуол, Англия и плануванаъа за идната седмица среща в Женева сред президента Джо Байдън и Путин , съперниците на съветския водач ускоряват настояванията си за по-ориентирана към бъдещето тактика за санкции против Кремъл поради усилване на репресиите против несъгласието в Русия и за опит за дестабилизиране на западния алианс .

" Задачата за смяна на Русия лежи върху плещите на руснаците. Това е монументално. Опасно е ", разяснява Владимир Ашурков, изпълнителен шеф на фондацията за битка с корупцията, учредена от затворения критик на Путин Алексей Навални.

" Но има няколко ограничения, които Западът може и би трябвало да предприеме , с цел да направи смяната по-вероятна и да я придвижи, не заради алтруизъм, а от персонален интерес ", добави Ашурков в апел, оповестен в английския вестник The Times в Лондон. Западните страни би трябвало да притиснат Кремъл, който се стреми да " дестабилизира западния обществен и политически ред , до момента в който ограбва личната му страна ", споделя Ашурков.
 Китай: Думите на Путин за Съединени американски щати по пътя на Съюз на съветските социалистически републики ви карат да се замислите надълбоко
Китай: Думите на Путин за Съединени американски щати по пътя на Съюз на съветските социалистически републики ви карат да се замислите надълбоко

Съвременният свят е пред промени невиждани от епохи, напредък и проваляне на велики сили, бъдещето и ориста на човечеството

Западните сили упрекнаха Кремъл, че се намесва в изборите в Съединените щати и Европа и че организира дезинформационни акции , ориентирани към разширение на политическите и обществени разделения в страните от НАТО. Той също е упрекнат в хакерски атаки, както и в осъществяване на убийства на руснаци, заточени в Европа, които се опълчват на Путин. Кремъл отхвърля обвиняванията.

Апелът на Ашурков е отразен тази седмица от Владимир Кара-Мурза, съветски либерален водач, който, пишейки във " Вашингтон Пост ", съобщи, че до момента в който руснаците би трябвало да трансформират Русия , " политически стимулираният затвор е нарушаване на интернационалните задължения на Москва - и тази седмица броят на политическите пандизчии още веднъж е повишен (вече по-висок, в сравнение с в края на руската ера). "

Кара-Мурза цитира , някогашен шеф на " Отворена Русия ", опозиционна група, учредена от критик на Путин в заточение Михаил Ходорковски.

" Европейският съюз изиска Кремъл " неотложно и абсолютно " да освободи Пивоваров и други незаслужено арестувани. На 16 юни, по време на срещата си с Путин в Женева, президентът Байдън ще има добра опция да направи същото ", изяснява Кара-Мурза.
 Шарл Мишел желае от Путин да спре с разрушителното държание
Шарл Мишел желае от Путин да спре с разрушителното държание

Влошаване на връзките Русия-ЕС не е в полза на никого

Призивът на съветските дисиденти преди срещата на върха на Байдън-Путин през идната седмица е в миг, когато ръководителят на в ътрешната шпионска организация на Германия предизвести, че Кремъл е нараснал тайната интервенция в Германия до равнищата на Студената война .

Томас Халдънуанг, президент на Федералната работа за отбрана на конституцията, сподели в The Times of London, че Москва е разположила " огромен брой сътрудници " в опитите си да " построи контакти към политиците, вземащи решения " и че Германия е все по-обект на съветски разследващи, дезинформационни и лобистки акции.

Изказванията му бяха повторени от Бруно Кал , началник на немската външна разследваща работа, Разузнавателна служба на ФРГ, който сподели, че Русия и Китай употребяват всички средства, с цел да " обезпечат превъзходство и да посяват раздори сред народите на Запада ".

Кал добави: " Можете да наблюдавате смяна в тактиката им: те стават по-груби и безмилостни и преследват ползите си по-грубо от преди. "

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън в понеделник съобщи в изявление за медии във Вашингтон: " Бихме предпочели да имаме по-стабилни и предсказуеми връзки с Русия . Ясно го изяснихме. Но ние също толкоз ясно декларирахме, че в случай че Русия реши да работи нападателно или неразумно по отношение на нас или по отношение на нашите съдружници и сътрудници, ние ще отговорим . "
 От Хрушчов и Кенеди до Путин и Байдън в връзките няма непоклатимост
От Хрушчов и Кенеди до Путин и Байдън в връзките няма непоклатимост

Не подценявайте съперника, не забравяйте Кубинската рецесия, на ракети се дава отговор с ракети, а Съединени американски щати не не помнят и за Китай

Говорейки пред новинарския уебсайт Axios, Блинкън сподели, че Байдън се среща с Путин " не макар тези експанзии, тези офанзиви, а точно поради тях , да му каже непосредствено и ясно какво може да чака от Съединените щати, в случай че нападателни, безразсъдни дейности не престават. "

Той отхвърли да уточни дали е оптимист за резултата от плануваната среща , първата сред Байдън и Путин, откогато бе определен за президент на Съединени американски щати.

Администрацията на Байдън провокира рецензии предишния месец от съветски дисиденти и техните западни поддръжници поради решението си предишния месец да анулира глобите на Съединени американски щати против компании, приключили газопровода " Северен поток 2 ", свързващ Германия и Русия.

В понеделник Блинкън сподели пред комисия на конгреса, че завършването на ", само че той добави, че администрацията ще отговори, в случай че Кремъл се опита да употребява доставките на газ като политическо оръжие. Последователно администации на Съединени американски щати се опълчиха на построяването на " Северен поток 2, страхувайки се, че това ще усили енергийната взаимозависимост на Европа от Русия .

Газопроводът под Балтийско море е съвсем приключен и ще разреши на Русия да заобиколи Украйна , лишавайки я от директни такси. Миналата седмица Путин заплаши да спре съветския газ за Украйна незабавно откакто разгласи, че планът ще бъде приключен до месеци. По време на интернационалния стопански конгрес в Санкт Петербург Путин сподели, че това ще зависи от някогашната руска република, проявяваща " благосклонност " към Москва .
 Карнеги Европа:
Карнеги Европа: " Северен поток 2 " е ахилесовата пета на Германия и Европейски Съюз

Ако Европейски Съюз желае да е световна мощ, би трябвало да спре да е игрална площадка за Русия и Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР