Руските дипломати трябва да напуснат страната до 24 ч. на

...
Руските дипломати трябва да напуснат страната до 24 ч. на
Коментари Харесай

Захарова обеща отговор на изгонените от България руски дипломати

Руските дипломати би трябвало да изоставен страната до 24 ч. на 3-ти юли. София стимулира това свое искане с две учредения. Едното е за резипрочност, а другото - за активност, която опонира на Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

Във връчената на дипломат Митрофанова вербална нота се декларира още упованието на българската страна Русия да закрие краткотрайно генералното си консулство в Русе, като България ще закрие краткотрайно Консулството си в Екатеринбург.

Решението на България заяви министър председателят в оставка Кирил Петков.

“Искам да кажа на всички, освен на Русия, че всеки, който работи против ползите на България ще бъде свикан и отзован да си отиде назад в страната, откъдето е дошъл”, сподели Петков и акцентира, че " България има служби, които работят за нейните интереси”, уточни Петков и добави - огромна част от изгонените дипломати са работили за непознати служби.

Това провокира реакция у нас. Вътрешнополитическите пристрастености се разпалиха, тъй като съгласно рецензиите Петков е взел това решение еднолично. От Демократична България обявиха, че не са били осведомени, от Има Такъв Народ още веднъж откриха мотив да подлагат на критика управническия метод на Кирил Петков и да го обвинят в това, а от Българска социалистическа партия събраха партийния актив незабавно, с цел да обсъдят обстановката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР