Руските десантчици изпълняват най-важните бойни задачи в хода на специалната

...
Руските десантчици изпълняват най-важните бойни задачи в хода на специалната
Коментари Харесай

Шойгу: Десантните войски изпълняват изключително важни задачи при спецоперацията в Украйна

Руските десантчици извършват най-важните бойни задания в хода на специфичната военна интервенция в Украйна, съобщи министърът на защитата Сергей Шойгу на конферентно оперативно заседание.

" Започвам с поздравленията. Днес е Денят на Въздушно-десантните войски. От сърце поздравяваме десантчиците, които самоотвержено служат на Отечеството, извършват през днешния ден най-важните задания в зоната на специфичната военна интервенция ", съобщи Шойгу.

" Поздравяваме всички. Желаем триумф и всички да се върнат живи ", означи министърът на защитата.

Шойгу заяви още, че съветските военни в хода на специфичната военна интервенция в Украйна са унищожили 33 гаубици М777 американско произвеждане, пет пускови установки за противокорабния рекетен комплекс Harpoon, шест пускови установки и над 200 ракети за реактивни системи за залпов огън HIMARS.

Само през юли са били свалени 34 самолета на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и са прехванати 39 ракети от оперативно-тактическите комплекси " Точка-У ", добави Шойгу.

В последните дни са освободени 6 обитаеми пункта в Донецката Народна Република, освобождението на ДНР върви по проект. Руските военни интензивно вземат участие в работата по установяването на мирния живот в освободените региони в Донбас, разяснява още министърът на защитата на РФ.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР