Руските държавни медии са започнали да признават част от военните

...
Руските държавни медии са започнали да признават част от военните
Коментари Харесай

Руските медии свериха часовниците, заговориха за провал в Ук...

Руските държавни медии са почнали да признават част от военните неуспехи в Украйна - няколко седмици откакто Владимир Путин е провел закрита среща с репортерите, отразяващи войната.

Това оповестява Bloomberg, като показва, че публично никой не е съобщавал за срещата на публицистите с Путин.

Такива диалози обаче са провеждани минимум два пъти от началото на лятото.

Последното " сверяване на часовниците " на кореспондентите с Путин е станало малко преди оповестяването на частичната готовност в Русия.

По време на тази среща публицистите, недоволни от военното командване, са описали пред Владимир Путин потресаваща картина за протичащото се на фронта.

" След края на диалога някои от публицистите си задаваха въпроса дали Путин въобще получава цялостна визия за действителната обстановка в Украйна от формалните сводки ", настояват източници на Bloomberg.

Смяната на тона обаче прави усещане на всички. Водещата на " 60 минути " Олга Скабеева признава в ефир, че Русия е изпуснала контрола върху десетки окупирани селища в Херсонската област и подлага на критика окупационен пълководец в директен ефир " Какво още ще изгубим през днешния ден? ".

Същата журналистка приканва за потребление на нуклеарно оръжие против западните страни и съжаляваше, че Путин не е обстрелвал Лондон по време на погребението на кралица Елизабет II.

 Сега тя пита: " Защо ние напредваме метър по метър, а те (украинците) напредват населено място по населено място ".

Владимир Соловьов също недоволства, че Русия няма с какво да се похвали на бойното поле.

" Трябва да спрем да лъжем, нашият народ не е малоумен ", споделя някогашният военачалник Андрей Картаполов, който сега е началник на Комисията по защита в Думата.

" Трудността на обстановката беше предсказуема. към момента се учим. Знам какъв брой тежко е да се чуе това 8 месеца след началото на интервенцията ", разяснява различен боен кореспондент в " Россия 1 ".

Дори Маргарита Симонян, която е измежду най-безпардонните пропагандисти на Кремъл, си разрешава да задава риторично въпроса дали Владимир Путин е осведомен за протичащото се на фронта.

Досега няма сигнали, че президентството ще позволи по-голяма независимост на прецизно следените съветски медии - в никакъв случай не се позволява и директна рецензия против решението на Владимир Путин да нападне Украйна през февруари.

Москва обаче вижда, че има потребност да " изпусне пара ", до момента в който украинската контраатака продължава да напредва.

 
Опасенията на съветското управление са, че прекомерно оптимистичната картина по телевизионните канали ще стартира да подхранва още повече подозренията в адекватността ѝ, които към този момент се появяват у феновете.

Публичната рецензия против военното командване може да се употребява и като опрощение за безразборни офанзиви против украинските градове и инфраструктура, предизвестява Татяна Становая, основател на изследователската група " R.Politik ".

" Има голям спор в ръководещата класа по какъв начин да се завоюва тази война, откакто армията сподели, че не е способна да го направи. Има търсене на виновници и опити Путин да бъде принуден да търси разнообразни решения ", споделя още тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР