Руските части се фокусират върху настъпателни операции за обкръжаване на

...
Руските части се фокусират върху настъпателни операции за обкръжаване на
Коментари Харесай

CNN: Русия цели превземането на Северодонецк до 10 юни

Руските елементи се „ концентрират върху настъпателни интервенции за обграждане на нашите войски “ в Северодонецк и Лисичанск и за „ блокиране на главните логистични направления “, настояват украинските военни. Руският военачалник Александър Дворников „ получи задачата до 10 юни или да превземе изцяло Северодонецк , или изцяло да отреже автомагистралата Лисичанск-Бахмут и да я вземе под надзор “, сподели Сергей Хайдай, началник на Луганска област. „ Следователно голямо количество сили, всичко, което имаха, всички запаси, всичко се употребява за осъществяване на тези две задания. Близо до Северодонецк в град Лисичанск център за филантропична помощ беше „ изцяло опустошен “ от съветски обстрел в неделя, добави Хайдай.

В Луганска област съветските сили обстрелваха пет региона, в това число Северодонецк и Лисичанск, с артилерия и реактивни системи за залпове. Въздушни удари са нанесени и в четири региона, оповестиха районни управляващи. В Северодонецк един човек също почина, а други двама бяха ранени, откакто постройка на химическия цех „ Азот ” беше развалена от съветски артилерийски обстрел, оповестиха районни управляващи.

Руските сили " настъпват " в няколко региона на север от град Славянск в Източна Украйна, откакто " приключиха прегрупирането на войските ", заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна в неделя. В събота градската военна администрация в Славянск заяви, че стотици хора бягат от Славянск всеки ден, като броят на евакуираните се е удвоил тази седмица. Ракетен удар, при който починаха трима души във вторник, „ накара жителите да изоставен “, сподели служителят.

В близкия Лиман съветските елементи също „ настъпват в посока Святогорск, пробвайки се да изтласка нашите войски към десния бряг на река Северски Донец “, споделиха военните.

Руските войски не престават да удрят региони в Източна Украйна. През последните 24 часа осем цивилни бяха убити и 11 бяха ранени в Донецка област, откакто съветски сили обстрелваха 15 региона, се споделя в неделния доклад на районните военно-граждански администрации в неделя. Русия също нанесе два въздушни удара в Донецк, в това число един през нощта в основния град Краматорск, който аргументи „ съществени вреди на две предприятия в града “, само че не докара до жертви, сподели кметът на град Александър Хончаренко.

В регионите към Донецк и Запорожие руснаците „ обстрелват предната линия на защита и тила на нашите войски, с цел да задържат нашите елементи и да предотвратят тяхното прегрупиране “, споделиха военните.

На североизток, в региона на Харков, руснаците използваха фосфорни муниции в региона Черкаски Тишки североизточно от Харков, оповестиха военните. Един човек също беше ранен след съветски обстрел на Чугуев югоизточно от Харков, а няколко други региона бяха обстреляни през нощта, оповестиха районни управляващи. „ Врагът не стопира да обстрелва позициите на нашите войски покрай град Харков “, се споделя в изказването на военните. В Суми на североизток Русия изстреля артилерийски снаряди по инфраструктурни уреди в два региона, оповестиха военните. Черниговската област на север също беше обстрелвана.  
Източник:БГНЕС   Снимка: Стоп кадър  
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР