Руските части освободиха напълно населия пункт Мариинка, разположен близо до

...
Руските части освободиха напълно населия пункт Мариинка, разположен близо до
Коментари Харесай

Шойгу докладва на Путин: Освободихме напълно Мариинка край Донецк

Руските елементи освободиха изцяло населия пункт Мариинка, ситуиран покрай Донецк. За това рапортува министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу на среща с съветския президент Владимир Путин.

" В хода на дейните настъпателни дейности щурмовите войски на група „ Юг “ през днешния ден изцяло освободиха популации пункт Мариънка ", съобщи министърът на защитата, представен от ТАСС.

Освобождаването на Мариинка в ДНР понижава отбранителните качества на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и дава на въоръжените сили на Руската федерация спомагателни благоприятни условия в тази тенденция, сподели Шойгу.

Президентът отговори, като означи, че това разрешава на съветската войска да отблъсне вражеските елементи и да получи " по-широко оперативно пространство ".

По време на срещата Шойгу предложи на президента да бъдат наградени с държавни награди военнослужещи, отличили се при завладяването на Маринка в Донецката национална република.

" Смятам за допустимо, Владимир Владимирович, да наградим с държавни награди тези, които най-активно се биха и се отличиха при завладяването на Мариинка ", съобщи Шойгу.

Както посочи Шойгу, по време на настъпателните интервенции военнослужещите от 5-та бригада и 1-ви армейски корпус са дали забележителен принос за освобождението на селището. Освен това изключително се отличиха бойците от именитата 150-та мотострелкова Идрицко-Берлинска дивизия на Южния боен окръг, притежател на ордена " Кутузов ".

Путин съобщи на срещата, че ще разиска настрана с министъра на защитата Сергей Шойгу по-нататъшните проекти за Северния боен окръг след освобождението на Мариинка.

" За бъдещите проекти ще приказваме настрана. Говорихме през днешния ден с началника на Генералния щаб (ген. Валерий Герасимов). Това е обособена тематика, ще се консултираме какво да вършим по-нататък ", добави президентът.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР