Руските части край Бахмут са понесли за броени дни загуби

...
Руските части край Бахмут са понесли за броени дни загуби
Коментари Харесай

Зеленски: за броени дни убихме над 1100 руснаци край Бахмут

Руските елементи край Бахмут са понесли за броени дни загуби на над 1100 души убити, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. По думите му, публикувани от канала му в " Телеграм ", има още 1500 " санитарни загуби ". Под този термин нормално се схваща ранени в друга степен, само че негодни да се борят на фронта.

" За по-малко от седмица, започвайки от 6 март (неделя), успяхме да убием повече от хиляда и 100 противников бойци единствено в бранша на Бахмут. Руски невъзстановими загуби тъкмо тук, край Бахмут ", цитира думите му " Ройтерс ". Той добави, че също по този начин били унищожени десетки единици въоръжение и над 10 склада за боеприпаси.

Няма по какъв начин без значение да се ревизират все още сходни данни, само че това е най-горещата точка на фронта в Източна Украйна, в който и украинците дават значително жертви.

Въпреки известията, в това число от западни източници и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че е евентуално Бахмут скоро да бъде обграден от съветските елементи, Украйна не се отхвърля от защитата му. Това накара анализатори да предположат, че по този начин украинското командване пробва да задържи повече руснаци в този сектор, до момента в който приготвя възможна пролетна атака.

 Зеленски: за броени дни убихме над 1100 руснаци край Бахмут
© Reuters

Евгений Пригожин, чиято частна войска изгуби дотук хиляди наемници в борбата за Бахмут, съобщи довечера, че има упоритости да я трансформира в " войска с идеология ".

Това незабавно бе коментирано в обществените мрежи като поръчка за политически план. А сходно нещо е изключено да стане без единодушието на Кремъл и че това значи утвърждение от хора като Сергей Кириенко и Юрий Ковалчук, изключително доближен на президента Владимир Путин.

Пригожин разгласи творението си за най-хубавата частна войска в света и добави, че стартира " набиране на хора от районите " след завладяването на Артьомовск (бел. ред. - Русия продължава да назовава града със руското му име, идващо от локален болшевишки лидер, а не с дореволюционното украинско име, възобновено преди години).

" Вагнер " би трябвало да се трансформира от частна войска, способна да пази страната, в войска с идеология. И тази идеология ще е битката за правдивост ", изясни Пригожин.
Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР