Руските банки трябва да започнат да работят в Донбас и

...
Руските банки трябва да започнат да работят в Донбас и
Коментари Харесай

Путин: Това, от което се страхувахме преди - санкциите, вече се случи. От какво да се страхуваме?

Руските банки би трябвало да стартират да работят в Донбас и Новорусия без боязън от наказания, съобщи съветският президент Владимир Путин.  " Що се отнася до банките, бих желал да обърна внимание на нашите сътрудници, те несъмнено ще ни чуят: няма от какво да се опасяват. Това, от което се страхувахме преди - глобите, към този момент се случи. От какво да се опасяваме?, каза Путин на заседание за социално-икономическото развиване на Донбас и Новорусия, съобщи ТАСС.

" Трябва да навлезем по-активно в тези територии и да работим там. Обръщам се и към нашите огромни финансови институции ", добави президентът.

Путин сподели, че след организирането на свободна икономическа зона в Донбас и Новорусия, същата като в Крим и Севастопол, 75 предприятия са станали нейни участници. По думите му са декларирани планове, които ще спасят и основат над 42 хиляди работни места. „ За по-малко от две години в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област бяха възобновени повече от 2000 км пътища, към 6500 жилищни здания и обществени обекти, доста от които всъщност бяха издигнати отначало “, сподели Путин. Той също по този начин означи братската помощ на други райони на Русия, които са поели патронажа над градовете на Донбас и Новоросия. „ Искам да отбележа работата на доброволци, представители на публични сдружения и политически партии “, добави той.

Руският президент акцентира, че както в стопанската система, по този начин и в обществената сфера в тези райони е значимо освен възобновяване на съществуващите предприятия, инфраструктура, учебни заведения и лечебни заведения. " Трябва да създадем нови индустриални мощности, нови обществени уреди, работни места и да дадем подтик за дълготрайно, стабилно развиване на всички сфери на живота в тези райони. Това е наш приоритет, основна задача ", приключи Путин.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР