Руските банки са загубили общо 1,5 трилиона рубли (24,95 милиарда

...
Руските банки са загубили общо 1,5 трилиона рубли (24,95 милиарда
Коментари Харесай

Руските банки са загубили 25 милиарда долара

Руските банки са изгубили общо 1,5 трилиона рубли (24,95 милиарда долара) през първите шест месеца на 2022 година, съобщи през днешния ден почитан представител на Руската централна банка в изявление за икономическия всекидневник РБК, представен от Ройтерс.

За първи регулаторът разкрива пред обществеността данни за облагите на банковия бранш от началото на съветската инвазия в Украйна през февруари.

Около две трети от загубите на банките са свързани с интервенции във валута, сподели Дмитрий Тулин, първи вицепрезидент на Руската централна банка.

Тулин акцентира, че има " над 50 на 100 късмет " загубите за цялата година да не надвишат загубата от 1,5 трилиона рубли от първото полугодие. Загубите са съсредоточени измежду огромните банки, посочи той. 

 istock istock
Губещите институции са записали комбинирана загуба от 1,9 трилиона рубли (31,60 милиарда долара) по отношение на 400 милиарда рубли (6,65 милиарда долара) за печелившите кредитори.

" Банк России " не чака да се повтори банковата рецесия от 2014-2017 година, когато регулаторът трябваше да избави няколко кредитора и да отнеме лицензите на стотици неприятно капитализирани банки, означи Тулин.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР