Руските атаки с дронове срещу Украйна през изминалата нощ са

...
Руските атаки с дронове срещу Украйна през изминалата нощ са
Коментари Харесай

Изтребители на НАТО вдигнати по тревога заради руски дронове над Румъния

Руските офанзиви с дронове против Украйна през миналата нощ са нарушили въздушното пространство на НАТО над Румъния и са вдигнали във въздуха изтребители на румънските Военновъздушни сили и немски самолети „ Юрофайтър Тайфун " гласи  информация на ДПА и Аджерпрес.

ДПА е научила, че немските екипи са разпознали съветските летателни апарати, в това число посредством образен контакт, само че не са имали заповед от НАТО да ги смъкват.

До 70 съветски дрона от вида „ Шахед " 136 са регистрирани по време на вълната от офанзиви по цели в Украйна. Един от дроновете наподобява се е взривил над румънското въздушно пространство, показва ДПА.

Според украинските Военновъздушни сили през миналата нощ са били свалени 41 от 42 съветски дрона, като множеството са били ориентирани към района на Одеса.

Румънската новинарска организация Аджерпрес оповестява, че Министерството на националната защита е алармирало за допустимо неразрешено нахлуване в националното въздушно пространство.

В непосредственост до село Гринду, окръг Тулча (Югоизточна Румъния), са открити детайли, които най-вероятно произлизат от съветски дрон, оповестява Аджерпрес.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР