Руските агресори създадоха пункт за хуманитарна помощ пред супермаркет в

...
Руските агресори създадоха пункт за хуманитарна помощ пред супермаркет в
Коментари Харесай

В Мариупол руснаците раздават хуманитарна помощ там, където трупаха телата на цивилни

Руските агресори сътвориха пункт за филантропична помощ пред супермаркет в град Мариупол, навръх мястото, където преди година трупаха телата на убитите от тях локални цивилни. Това заяви Петро Андрюшченко, консултант на кмета на Мариупол в заточение, предаде Укринформ.

„ Левият бряг, бул. „ Свобода “, супермаркет „ Ширий кум “. Две фотоси от едно и също място с една година разлика “, написа Андрюшченко към изображенията, които разгласява в „ Телеграм “. 

Андрюшченко изясни, че предходната година руснаците са докарвали на това място неидентифицирани трупове на поданици на Мариупол от региона на левия бряг. По думите му всеобщият гроб е разчистен в края на юли или началото на август предходната година.

„ Втората фотография демонстрира маргинализирани поданици на квартал Жданов в Мариупол, пристигнали в 40-градусовата горещина с вярата да получат безвъзмездна бутилка нещо в супермаркета, където преди година руснаците изхвърляха телата на техните съседи “, уточни съветникът на кмета.

Според него съветската политика на маргинализация на популацията може да се счита за триумф в Мариупол.

„ Да трансфорат хората в маргинализирано стадо за една година… Те съумяха значително, за жалост “, сподели Андрюшченко.

Както беше обявено по-рано, експанзията на Русия провокира в Мариупол една от най-големите филантропични произшествия в новата история. Почти 90% от града е погубен от противников обстрел. Нормалното доставяне с електричество, вода и газ по този начин и не беше възобновено.

Същевременно нашествениците са склонни да разрушат жилищните блокове, които са развалили, с цел да скрият следите от своите закононарушения, отбелязва Укринформ, на която се базира Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР