Рускинята Екатерина Александрова стана последната полуфиналистка на тенис турнира от

...
Рускинята Екатерина Александрова стана последната полуфиналистка на тенис турнира от
Коментари Харесай

Екатерина Александрова мина и през Пегула, за да оформи полуфиналното каре в Маями

Рускинята Екатерина Александрова стана последната полуфиналистка на тенис шампионата от категория WTA 1000 в Маями, елиминирайки във етапа на четвъртфиналите петата сложена Джесика Пегула.

29-годишната Александрова се наложи с 3:6, 6:4, 6:4 за тъкмо два часа игра и по този начин записа втора следващ влиятелен триумф, откакто в предходния кръг в профил и международната №1 Ига Швьонтек.

Двубоят сред рускинята и Пегула стартира равностойно, като в първия сет до 3:3 пробивите отсъстваха, само че по-късно американката взе нещата в свои ръце и завоюва идващите три гейма, с цел да затвори откриващата част с 6:3.

Втората обаче започва по-добре за Александрова, която реализира пробив в самото начало, който тя затвърди за задатък от 2:0, а малко по-късно Екатерина завоюва още веднъж подаването на своята съперничка, с цел да поведе с 5:2. До края международната №16 позволи връщането на единия брейк, само че въпреки всичко взе своето и след 6:4 в своя изгода изравни резултата.



Решителният трети сет вървеше гейм за гейм до 2:2, когато рускинята реализира пробив, който обаче бе върнат мигновено от Пегула, която след това взе и своето подаване за задатък от 4:3. Все отново в идващите минути Екатерина Александрова сподели, че е по-добрата от двете на корта и завоюва три поредни гейма, поставяйки точка на разногласието след 6:4.

По този метод родената в Челябинск тенисистка се класира за пръв път в своята кариера на полуфиналите в Маями, където тя ще спори с американката Даниел Колинс. Бившата финалистка на Australian Open, която към този момент разгласи своето отдръпване в края на годината, надделя в четвъртфиналите Каролин Гарсия в два сета - 6:3, 6:2.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР