Рускиня разбра“ на рождения си ден, че е починала преди

...
Рускиня разбра“ на рождения си ден, че е починала преди
Коментари Харесай

Рускиня „разбра“ на рождения си ден, че е починала преди 11 години 

Рускиня „ разбра “ на рождения си ден, че е умряла преди 11 години. Странният случай ни праща в градчето Люберци близо до Москва, предава bTV, цитирайки съветски медии.

Жената кандидатствала за детски надбавки за малолетни деца, когато от обществената работа ѝ отказали. Аргументът бил, че разполагат със смъртния ѝ акт, публикуван през 2011 година.

„ Първо споделиха, че няма удостоверение за претовареност, споделям ще го показва. А те ми дават отговор: „ Не, не е това въпросът. Просто, не знаем по какъв начин да ви го кажем. Ние – споделят те – не можем да ви дадем надбавката, тъй като имаме в ръцете си вашия смъртен акт. Вие сте записана като умряла на 29 ноември 2011 година “, описа дамата.

Случаят, въпреки и надълбоко объркващ, си има едно простичко пояснение. Оказало се, че документът съдържа данни, които изцяло подхождат на нейните с едно само изключение – местожителството. В службата разполагали с документа на нейна съименничка, само че живяла в южния град Ростов.

Оттук насетне, дамата ще би трябвало да удостовери, че е жива освен физически, само че и писмено. Социалната работа на Московска област към този момент е заявила, че ще приспадне въпросните надбавки на дамата, само че дългият път по институциите за нея напълно не е завършил.

Разказвайки ви тази история, ще използваме случая да напомним за едно разкрито ликвидиране 25 години след осъществяването му.

В края на предходната година полицията на Сан Франциско разкри причинителя на закононарушението, останал незнаен в продължене на десетилетия. Година по-рано в лаборатория за ДНК разбори са били пратени нови улики. Установено е било съвпадане, което свързало същинския причинител със случая.

Понастоящем същият излежава доживотна присъда в затвор край Сан Диего по обвинявания за друго полово закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР