Рускините Маргарита Гаспарян и Анастасия Потапова (на снимката) ще играят

...
Рускините Маргарита Гаспарян и Анастасия Потапова (на снимката) ще играят
Коментари Харесай

Руски финал в Ташкент

Рускините Маргарита Гаспарян и Анастасия Потапова (на снимката) ще играят за купата на шампионата по тенис на твърди кортове от сериите " Интернешънъл " на WТА в Ташкент (Узбекистан) с награден фонд 250 хиляди $.

Гаспарян отстрани на полуфиналите германката Мона Бартел с 4:6, 6:1, 7:5 след два часа игра.

24-годишната московчанка загуби първия сет с единствен пробив в десетия гейм, само че във втората част доминираше и небрежно изравни. Тя дръпна с 4:1 в решаващия трети сет, само че с два следващи брейка Бартел обърна до 5:4 и сервираше за мача. Последва нов поврат и със серия от три гейма рускинята победи.

Така тя стигна до първи край след завръщането си на корта през есента на предходната година след 16-месечно неявяване поради три интервенции на коляното.

Бившата номер 41 в международната класация Гаспарян, която има една купа в Баку през 2015 година, сега е 299-а в класацията на WТА.

В разногласието за трофея на следващия ден тя ще се изправи против сънародничката си Потапова, която се оправи без особени усложнения с Катерина Козлова (Украйна) с 6:2, 6:3 за по-малко от час, макар че при започване на втория сет на два пъти трябваше да наваксва пробив пасив.

17-годишната съветска тийнейджърка, 132-а в света сега, доближи до втори край за сезона след шампионата на родна земя в Москва през юли. Тя се стреми към първи трофей в кариерата си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР