Руски ядрени бомбардировачи летят над Беларус на фона на мигрантската

...
Руски ядрени бомбардировачи летят над Беларус на фона на мигрантската
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН се събира спешно заради мигрантския натиск към Полша

Руски нуклеарни бомбардировачи летят над Беларус на фона на мигрантската рецесия на беларуско-полската граница, зад която Полша твърди, че стои съветският президент Владимир Путин, заяви в. " Дейли телеграф ". Британското издание прецизира, че Русия е изпратила нуклеарни бомбардировачи да охраняват беларуското въздушно пространство. Това е рядко срещана проява на мощ, отбелязва " Дейли телеграф ", като добавя, че Москва изиска от Европейския съюз да одобри на своя територия хиляди мигранти, които са устроили спонтанен лагер на границата му.

Изпращането на два свръхзвукови самолета да тестват противовъздушните отбрани на Беларус, е симптом за трагична ескалация в опълчването сред Европейски Съюз и Минск и Москва, акцентира английският ежедневник, представен от Българска телеграфна агенция.

Кремъл отхвърля изказванията, че е режисирал събитията на беларуско-полската граница, написа в. " Индипендънт ". А засилващите се опити на мигрантите да обхванат в Полша, накара полските управляващи да насочат предизвестие, че мигрантската рецесия може да докара до военна борба. " Индипендънт " акцентира, че стотици мигранти се намират в така наречен ничия земя, като живеят във краткотрайни лагери. Целта на тези хора е да обхванат на територията на Полша, с цел да може по-късно да се насочат към Германия или някоя друга западноевропейска страна, отбелязва английското издание. Съгласно интернационалното миграционно право те имат право да изискат леговище на полската граница. Ситуацията обаче е невиждана, защото Полша не приема сходни молби и връща хората назад, отбелязва още английското издание.

Най-малко осем души умряха от началото на филантропичната и политическа рецесия сред Полша и Беларус, чиито управляващи са упрекнати в това, че предизвикат нова бежанска рецесия в Европа, като провеждат превоз на хора от Близкия изток до Минск и им дават обещание сигурен достъп до територията на Европейския съюз, написа в. " Гардиън ". " Граничните служители на реда могат да са доста нападателни ", споделят представители на полската мрежа от неправителствени организации " Група граница ", която се пробва да доставя храна на мигрантите и да им оказва помощ с проблемите, които пораждат с граничната полиция, отбелязва английският ежедневник.

Налице са редица свидетелства, че представителите на беларуските гранични управляващи стрелят във въздуха, с цел да принудят мигрантите да напредват към полската граница, написа в. " Монд ". Тази обстановка на беларуско-полската граница не е нова. Кризата стартира още през лятото, само че през последните дни напрежението доближи връхна точка, обобщава френското издание.

На този декор Естония, Франция и Ирландия желаеха незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради мигрантската рецесия по границата сред Полша и Беларус, съобщи Франс прес. Очаква се то да се състои през днешния ден следобяд при закрити врата.

" Такива обстановки не трябва да се употребяват с политически претекстове и да стават причина за напрежение сред страни ", съобщи през вчерашния ден представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

Над 2000 мигранти от дни стоят блокирани на границата сред двете страни. Полша издигна ограда с бодлива тел и изпрати 15 000 военни, с цел да им попречат да влязат.

Европейски Съюз упреква Беларус, че издава визи на мигранти от Близкия изток и ги подстрекава да влязат в Полша, а затова Варшава упрекна Минск в " държавен тероризъм ". 

Нарастващият мигрантски напън на границата сред Полша е Беларус е водеща тематика за множеството съветски медии през днешния ден, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Рязко повишеният брой полети от Близкия изток до Минск и издаването на визи на практика на всички искащи трансфораха Беларус в " Мека за мигранти ". Получаването на визи посредством туристически компании и изпращането на " туристите " в Минск са изпипани до дребни детайлности, само че в Беларус хората се озовават в капан. Заради стягане на контрола по границите на Полша, Литва и Латвия, бежанците са принудени било то да щурмуват гранични заграждения от бодлива тел, било да се настаняват в палаткови лагери край граничната линия, обобщава съветският в. " Комерсант ".

В репортажи от такива лагери " Комерсант " и " Известия " описват за бита на " мигрантите, мечтаещи да попаднат в Европа ". Варшава и Европейски Съюз като цяло считат рецесията за замислена от Минск. Според тях беларуският президент Александър Лукашенко си отмъщава на Европа поради глобите против Минск. Политикът още през май съобщи, че повече няма да сдържа прииждащите от Близкия изток по пътя им към Европейски Съюз. Но Минск отхвърля, че съзнателно трансферира мигрантите към границата с общността. А бежанците не считат да правят отстъпка, написа " Известия ".

Полските управляващи се изхитриха за няколко дни да създадат интернационална рецесия от нищо. Вместо умерено да пуснат бежанците на своя територия и да ги конвоират до Германия, те проведоха военно шоу с барабани, което гледа комплициран целият европейски свят, написа " Взгляд " в коментар, който е сериозен по отношение на Полша. Действията на Полша не дават отговор на общочовешките полезности - без значение кой и за какво е предизвикал придвижването на бежанците към границата, заключава електронният вестник.
Варшава преглежда разнообразни сюжети за развиване на рецесията, в това число опцията беларуските силови структури да раздадат на мигрантите оръжия за провокации, показва " Труд ". " Стигне ли се до потребление (на тези оръжия), това ще провокира сериозна обстановка " на границата, цитира изданието представителя на полското държавно управление Пьотър Мюлер.

Ако Европейски Съюз пусне хиляда бежанци, след тях ще дойдат милион, след това - 10 милиона. На бежанците би трябвало да се заплащат помощи, да се основават работни места за тях. Откъде ще дойдат средствата? От налозите на елементарните европейци. Но съгласно техните показа за нация и поданство европейците не са длъжни да заплащат за това. А бежанците са и техни настоящи или евентуални съперници на трудовия пазар, написа " Свободная преса ".

Варшава съобщи, че обмисля цялостно затваряне на границата, припомня печатът. Това е изцяло допустимо, само че по този начин ще се удължи веригата за доставка на артикули и това ще нанесе директен удар по беларуската стопанска система, разяснява пред " Московский комсомолец " икономистът от Минск Ярослав Романчук. Но Полша надали ще предприеме такава стъпка - това би означавало съществени стопански загуби както за Европейски Съюз, по този начин и за Китай и Русия, счита обаче беларуският политолог Александър Класковски.
Пълното затваряне на границите ще сковава товаропотоците, а това е нож с две остриета. Транзитът на артикули като източник на приходи е не по-маловажен за Европа, в сравнение с за Беларус. Не бива да се не помнят и китайските ползи - интензивните връзки на Пекин с Европа, в това число през територията на Беларус, за реализиране на тактиката " Един пояс, веднъж ". Китай, меко казано, ще е неудовлетворен от това полско решение. А радикалните ограничения ще ударят и Русия - стокообмена й с Европа. Затова съгласно мен към този момент това е единствено вербална опасност от страна на Варшава, прибавя наблюдаващият.

Москва може да вкара в ред Лукашенко и безусловно ненужните произшествия по границите с европейските страни ще спрат. Или ще се наложи Москва всякога да прикрива и отървава беларуския си съдружник, споделяйки с него отговорността - или даже сама да дава отговор за постъпките му, предизвестява " Независимая газета ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР