Руски войски, бойни самолети и атакуващи хеликоптери са изтеглени от

...
Руски войски, бойни самолети и атакуващи хеликоптери са изтеглени от
Коментари Харесай

Русия подготвя изтегляне от Сирия?

Руски войски, бойни самолети и атакуващи хеликоптери са изтеглени от бойното поле в Сирия през последните няколко седмици, в ход, който както Москва твърди, е началото на края на присъединяване на страната в раздраната от войната нация, написа американското издание The Washington Times, представено от АFP.
Малко над 1100 съветски бойци и над 20 реактивни бомбардировачи и атакуващи хеликоптери бяха оттеглени от фронтовите позиции в следена от режима територия в Сирия, сподели съветският президент Владимир Путин в петък.
" Руската войска ясно показва възходящия си капацитет и по-добра съгласуваност сред военните елементи в битката с терористите в Сирия ", сподели той по време на гала във връзка на завършването на военна академия в Москва, съобщи съветската държавна осведомителна организация ТАСС. Руският боен транспортен съд адмирал Есен също по този начин е напуснал Средиземно море и е на път за съветската военноморска база на Севастопол, оповестява в ранна емисия ТACC.
Военният транспортен съд е бил основан в Средиземноморието от март, като част от военната задача на Москва в Сирия, подкрепяйки държавни войски, правилни на сирийския президент Башар Асад. Иран и Русия са единствените интернационалните съдружници, които поддържат режима на Асад и напъните му да изкорени антиправителствените фракции, които се борят с Дамаск по време на продължаващата революция в страната.
Ссъобщеното военно евакуиране в Москва от Сирия идва в навечерието на планувана среща сред Путин и президента Доналд Тръмп през идващите седмици, напомнят организациите.
Агенция Ройтерс от своя страна цитира йорданският представител на Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците Мохамад Хауар, съгласно който броят на прокудените от домовете си хора в Южна Сирия се е нараснал повече от три пъти до 160 000 души при последните боеве. Очакваме през нощта цифрата им да нарасне, прибавя той.
Йордански формален източник заяви по-рано, че в Южна Сирия е контрактувано прекъсване на огъня. " Франс прес " също придаде колорит на новината, като заяви, че генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е отправил нов зов за неотложно преустановяване на военните интервенции в югозападната част на Сирия, където силите на режима не престават настъплението си против бунтовническите групи.
Генералният секретар е надълбоко смутен от военната атака на сирийската войска в региона и от опустошителните ѝ последствия за цивилните, уточни в официално съобщение неговият представител Стефан Дюжарик Гутериш припомня, че този регион е предмет на съглашение за деескалация, подписано през юли 2017 година в Аман от Йордания, Русия и Съединени американски щати, като приканва страните гаранти по съглашението да се придържат към уговорките си.
Всички участващи страни би трябвало неотложно да преустановят нападенията против медицински и просветителни обекти и да дадат опция на Организация на обединените нации да възобнови наложително доставките на филантропична помощ, акцентира ръководителят на интернационалната организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР