Руски войници са се заразили с антракс, след като са

...
Руски войници са се заразили с антракс, след като са
Коментари Харесай

Докато копаят окопи в Украйна: Руски войници се заразиха с антракс от гробище за добитък

Руски бойци са се заразили с антракс, откакто са разкрили гробище за добитък, до момента в който копаят отбранителни окопи в Южна Украйна, написа The Telegraph.

Според Иван Федоров, украинският кмет на Мелитопол в заточение, отделението е сложено под незабавна карантина , откакто лекарите диагностицирали случаи на смъртоносната болест при минимум двама бойци.

Двама съветски военнослужещи са били признати в болница в Мелитопол, която е под окупация от март предходната година, преди да бъдат изписани и изпратени незнайно къде, написа Федоров в Telegram.

„ Вражеското звено в този момент е под карантина. Двама съветски военнослужещи бяха докарани първо в болничното заведение в Мелитопол, но след удостоверение на диагнозата те бързо бяха изписани и отведени в незнайна посока “, сподели той.

Руското звено вероятно копае окопи като част от напъните за подсилване на защитата си в региона на Запорожие, преди дълго чаканата украинска контраатака.

Антраксът е бактериална зараза, която може да се популяризира посредством инфектирани скотски трупове и храна. Симптомите включват диария и повръщане на кръв. Заболяването е ендемично в огромна част от Съветския съюз през 20 век заради интензивното развъждане на наедрял рогат добитък.

Повече от 10 000 случая на антракс са били регистрирани при хора всяка година при започване на века, само че това е намаляло фрапантно заради усъвършенстваните здравни стандарти.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР