Руски военно-транспортен самолети са направили два курса над България, доставяйки

...
Руски военно-транспортен самолети са направили два курса над България, доставяйки
Коментари Харесай

Руските ракети С-400 за Сърбия вероятно са транспортирани през България

Руски военно-транспортен самолети са създали два курса над България, доставяйки оръжия в Сърбия. Това излиза наяве от известие на Министерството на външните работи, представено от БГНЕС.

“Военно-транспортен аероплан на Руската федерация, пренасящ персонален състав, въоръжение и техника е минал през въздушното пространство в сходство с използваното за случая българско законодателство “, се споделя в формалното известие.

Българското държавното управление не оповестява какъв е бил товарът на самолета, само че военни специалисти подозират, че става дума за зенитния ракетен комплекс С-400, който е бил превозен до Сърбия за присъединяване в учението “Славянски щит 2019 “.

Бившият длъжностен боен министър Тодор Тагарев заяви първи, че съветски боен аероплан Ан-124 е прелитял два пъти над територията на България на 22 и 23 октомври. Неговият маршрут е започвал от Москва, през Ростов на Дон, над Черно море и България за Белград.

Проф. Тагарев, който е измежду създателите на Атлантическия съвет в България, разяснява, че България е можела да спре сходен полет. Той напомни, че през 1999 година страната ни, която още не беше член на НАТО, не позволи съветски самолети за Сърбия в разгара на войната в Косово.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР