Руски военни подразделения от Амурска област са изпратени на учение

...
Руски военни подразделения от Амурска област са изпратени на учение
Коментари Харесай

Руски военни от Сибир отиват на учение в Беларус

Руски военни подразделения от Амурска област са изпратени на обучение в Беларус , където ще би трябвало да извършват образователни задания на непознати полигони, заяви ТАСС.

Ешелони с въоръжение и военна техника не престават да реалокират войските от Източния боен окръг до територията на Беларус. В рамките на настоящите действия логистичните елементи приключиха товаренето на железопътни платформи в Амурска област и влаковете се движат по разписание, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

Русия и Беларус ревизират силите за реагиране на Съюза. Според заместник-министъра на защитата на Руската федерация Александър Фомин, при първия стадий - до 9 февруари - се възнамерява преразпределение и основаване на групировки войски. На втория стадий - от 10 до 20 февруари - ще се проведат взаимни учения " Съюзническа решимост-2022 " . Броят на участниците в маневрите не беше разгласен.
 Русия трансферира изтребители Су-35С в Беларус
Русия трансферира изтребители Су-35С в Беларус

Планирано е взаимно обучение от 10 до 20 февруари...

От Кремъл оповестиха, че те не предвишата постигнатите през 2011 година във Виена договорености за броя на военните при провеждането на образователни маневри на Стария континент.

На 22 януари съветското министерство на защитата разгласи началото на преместването в Беларус за учения на дузина от изтребители Су-35.

На 21 януари Министерството на защитата на Руската федерация разгласи началото на прехвърлянето на маневри в Беларус по железопътен превоз на два дивизиона системи за противовъздушна защита на огромен обхват С-400 Триумф . При идването си те ще заемат бойно образователно дежурство като част от единната районна система за противовъздушна защита на Русия и Беларус.

По-рано съветското министерство на защитата разгласи проектите си да изпрати на ученията дивизион системи за противовъздушна защита с дребен обхват на деяние " Панцир-С ".
 Лукашенко към военните в Беларус: Украйна е непредвидима и може да ни изненада
Лукашенко към военните в Беларус: Украйна е непредвидима и може да ни изненада

Беларуският президент желае стягане на контрола по границата

Руските военни оповестиха и за прехвърлянето в Беларус на части и подразделения от Източния боен окръг със общоприетоо въоръжение и съоръжение.

На фона на руско-белоруските учения на 20 януари Министерството на защитата на Русия разгласи началото на поредност от маневри на бойния флот на Русия с присъединяване на повече от 140 кораба и плавателни съдове и над 10 хиляди моряци.

Припомняме, че от 10 до 15 септември 2021 година Русия и Беларус организираха стратегическите учения Запад-2021, в които участваха към 200 000 военнослужещи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР