Руски военен съд задържа за два месеца в следствения арест

...
Руски военен съд задържа за два месеца в следствения арест
Коментари Харесай

Задържаха командир на руска въздушно-десантна бригада за измама в големи размери

Руски боен съд задържа за два месеца в следствения арест командира на 83-а обособена гвардейска десантно-щурмова бригада на съветските въоръжени сили (в състава на Въздушно-десантните войски на страната) полк. Артьом Городилов, обвинен в машинация в огромни размери, заяви пресслужбата на 235-и гарнизонен боен съд в Москва, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

„ С решението на съда е задоволено настояването на следствените органи за избиране на мярка за неотклонение против Городилов под формата на задържане под стража за два месеца - до 19 август “, заяви представител на съда.

Городилов е упрекнат в машинация в размер на минимум 1 милион рубли. Заплашват го до 10 години затвор. По искане на следствието правосъдното съвещание е било закрито за медиите и обществеността. Офицерът е арестуван на 3 юли, по-късно е разпитан и са извършени спомагателни следствени дейности.

Позовавайки се на обява във в. „ Ню Йорк Таймс “ от 2022 година, Ройтерс отбелязва, че Городилов е командвал съветския 234-ти десантно-десантен полк, който съгласно Украйна и Запада е направил кръвопролитие против украински цивилни в киевското предградие Буча през март същата година. 

Руският президент Владимир Путин отхвърли обвиняванията в Буча като провокация и сподели, че съветската войска няма нищо общо с убийствата, които съгласно съветските управляващи са проведени с пропагандна цел.

Городилов, който беше нараснал по време на съветската интервенция в Украйна, е следващият от серия високопоставени съветски военни офицери и чиновници от бранша на защитата, които през последните месеци бяха арестувани по обвинявания в корупция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР