Руски военен кораб е дал предупредителни изстрели към разрушителя на

...
Руски военен кораб е дал предупредителни изстрели към разрушителя на
Коментари Харесай

Руски кораб и СУ-24М стреляха предупредително по британски разрушител в Черно море

Руски боен транспортен съд е дал предупредителни изстрели към разрушителя на английския кралски флот HMS Defender, откакто той е навлязъл в съветските води на Черно море, а съветски боен аероплан Су-24 е изстрелял ракети по пътя му като предизвестие, разгласи Министерството на защитата на Русия.

Британският боен транспортен съд - унищожител е напуснал съветските черноморски води, откакто преди този момент е навлязъл на цели 3 километра (2 мили) на съветска територия, показват още от съветското МО.

" Разрушителят е бил предизвестен, че ще бъде употребявано оръжие, в случай че наруши границата на Руската федерация. Той не е реагирал на предизвестието, след което са били дадени предупредителни изстрели ", се споделя в известието.

Според Министерството на защитата две минути по-късно съветски СУ-24М е изстрелял като предизвестие по пътя на британскиия унищожител четири избухливи осколочни ракети.

Инцидентът е станал в северозападната част на Черно море, осведоми Интерфакс, представена от Ройтерс.

6 минути след предупредителната пукотевица английският унищожител е напуснал териториалните води на Русия.

След случая английското военно аташе е бил привикан в съветското Министерство на защитата.

Разрушителят Defender навлезе в Черно море на 14 юни дружно с фрегатата на нидерландските Военноморски сили " Евертън ". Според конвенцията от Монтрьо, подписана през 1936 година, пребиваването на военни кораби от нечерноморски страни в Черно море е лимитирано за период от 3 седмици.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР