Руски военен канал в Телеграм, за който е известно, че

...
Руски военен канал в Телеграм, за който е известно, че
Коментари Харесай

Взривът на Кримския мост хвърли повече светлина върху битката за власт в Кремъл

Руски боен канал в Телеграм, за който е известно, че симпатизира и поддържа ЧВК Вагнер (частната войска на Евгений Пригожин), излезе с къса информация, че съветският боен министър Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на съветската войска военачалник Валерий Герасимов са подали оставки. Причината – гърмежът на Кримския мост.

 

На мястото на Шойгу и Герасимов са назначени надлежно губернаторът на Тула Алексей Дюмин и зам.-командирът на съветската войска генерал-лейтенант Александър Матовников.

 

Официално удостоверение на това изказване няма и вероятността то да е истина към този момент не наподобява доста огромна. Но написаното единствено подсказва, че случилото се на Кримския мост не може с безспорна сигурност да се припише като акт на украинските специфични служби. То подсказва и, че изказвания като тези на Михаил Подоляк, че става въпрос за вътрешна съветска работа може и да са истина. Отдавна към този момент западни източници приказват, че в Кремъл има битка на две фракции - обединените към този момент към Владимир Путин Рамзан Кадиров и Евгений Пригожин и Сергей Шойгу с Владимир Герасимов, които за момента Путин употребява като изкупителни жертви за неуспехите в Украйна. И до момента съветското военно министерство, отпред на което е Шойгу, няма публична позиция за случилото се.

 

В дневния си отчет за войната в Украйна американският мозъчен концерн Институт за проучване на войната разяснява, че има много изненадващо институционално безмълвие в Руската федерация за Кримския мост.

 

Опозиционната съветска медия " Медуза " излезе с информация, че има специфични указания до съветските медии по какъв начин да отразяват гърмежа и провалите по Кримския мост. А съветски военни блогъри намерено подлагат на критика Путин – че би трябвало да удари уверено Украйна, в случай че не желае да бъде сметнат за слаб и че не може да чака безусловна поддръжка, откакто не дава отговор на значими публични въпроси. Специално този коментар е доста индикативен, тъй като изброява редица съветски неуспехи във войната, по които Путин обществено не взема никакво отношение – за първичния проект за офанзива на Украйна, за провалите при Гостомел, Киев, Чернигов, Суми, за потъването на крайцера " Москва ", за размяната на командирите на " Азов ", с която беше избавен кумецът му Виктор Медведчук, за провалянето в Харковска област.

 

Междувременно беше доказано от съветското военно министерство, че пълководец на съветската армия в Украйна е станал военачалник Сергей Суровикин, който командваше съветските въздушно-космически войски.

 

Суровикин беше окуражителен от основателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин като " най-грамотния пълководец в съветската войска ", което подсказва, че фактически в Кремъл има съществени разбърквания. Засега наподобява, че гърмежът на Кримския мост няма да наруши значително военната логистика през моста – такава е освен съветската оценка, само че и тази на ISW. Жп превозът е възобновен, само че автомобилният не напълно – товарни камиони ще минават с ферибот. Според съветския телеграм канал " Рибар " цялостното възобновяване на разрушенията ще отнеме сред 1 и 3 месеца. ISW предизвестява, че въпреки градивно да няма непреодолими в бърз ритъм провали по моста, военната логистика въпреки всичко ще е затруднена поради публикуван експлицитен декрет от Владимир Путин за надалеч по-строги инспекции, което ще забавя процеса на напредване през моста. Това си проличава и по публично известие на съветското военно министерство, че снабдяването за съветските войски в Южна Украйна ще се прави отчасти по море.

По предварительным данным, в результате произошедшего погибли три человека
— Necro Mancer (@666_mancer)
Крым, 08/10/22, тестовый поезд прошёл по мосту
— Necro Mancer (@666_mancer)

Източник: Актуално
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР