Руски военен блогър се самоуби, след като беше подложен на

...
Руски военен блогър се самоуби, след като беше подложен на
Коментари Харесай

Руски военен блогър се самоуби след укор, че разкрива загубите на Москва в Украйна

Руски боен блогър се самоуби, откакто беше подложен на рецензии за откриване на тежки съветски загуби в Украйна, а поддръжниците му упрекнаха пропагандаторите на Кремъл за гибелта му, съобщи Асошиейтед прес. 

Андрей Морозов, който е служил и като боец на фронтовата линия в Украйна, съобщи в последната си обява през вчерашния ден, че е решил да се " екзекутира ", с цел да помогне на другарите си по оръжие да избегнат следствията от сериозните му изявления, които са разгневили военното командване. Максим Пешков, юрист, който го познавал, удостовери гибелта на 44-годишния Морозов в изказване, като съобщи, че той се е прострелял, заяви Българска телеграфна агенция.

Морозов, който се подвизавал под псевдонима Мурз, декларирал в неотдавнашна обява, че към 16 000 съветски бойци са били убити, а военните са изгубили към 300 бронирани машини от октомври насам, когато стартира продължаващата към този момент четири месеца борба за Авдеевка. През уикенда съветските войски завзеха града, откакто украинските сили се изтеглиха от позициите си, отбелязва АП.

Неотдавна изявленията на Морозов провокираха гневни мнения от страната водещ на телевизионно предаване по съветската страна телевизия, както и измежду други, които приканиха блогърът да бъде измамен под отговорност за " дискредитиране " на армията. Няколко сътрудници на Морозов упрекнаха критиците му за гибелта му.

В последната обява преди да отнеме живота си, Морозов оповестява в " Телеграм ", че е бил заставен от военни чиновници да отстрани обявата си за съветските загуби на фронта в Украйна. Тогава той насочва и остри рецензии към съветското военно командване за това, че си затваря очите за загубите и подценява потребностите на бойците, отбелязва АП.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР