Руски въздушен удар унищожи популярен пица ресторант в Краматорск. Загинали

...
Руски въздушен удар унищожи популярен пица ресторант в Краматорск. Загинали
Коментари Харесай

Три деца са сред загиналите след руската атака срещу ресторант в Краматорск

Руски въздушен удар унищожи известен пица ресторант в Краматорск. Загинали са минимум девет души, измежду които три деца, а десетки са ранените. Това, което е останало от постройката, са части бетон и арматура.
Прочетете още
Две сестри, и двете на 14 години, са измежду жертвите. Полицията в Украйна заяви онлайн, че „ офанзивата е спряла сърцата на тези ангели “. Другото убито дете е на 17 години.

При офанзивата са наранени още 18 други здания, както и 65 къщи, пет учебни заведения, две детски градини и търговски център.

Украинските управляващи разясниха, че градът е ударен от съветски ракети S-300. По принцип те са конструирани за въздушни офанзиви, само че съветската войска ги употребява за наземни цели от февруари насам. Те не са изключително точни, заради което постоянно удрят цивилни цели.

Краматорск се намира на към 30 км от актуалната фронтова линия на войната. Именно в това обитаемо място се намира районният щаб на украинската войска.

Спасителни екипи вадеха потърпевши от отломките с часове.

Западни наблюдаващи разясняват, че офанзивата е част от желанието на Кремъл да се покаже като мощен и единен съперник след опита за прелом на „ Вагнер “.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР