Руски въздушен обстрел в Херсонска област в южна Украйна уби

...
Руски въздушен обстрел в Херсонска област в южна Украйна уби
Коментари Харесай

Руски обстрел над Херсон взе цивилни жертви. Битката за Бахмут продължава

Руски въздушен обстрел в Херсонска област в южна Украйна умъртви двама цивилни и рани трима. Това оповестиха украинските управляващи в сряда. По думи на Киев сраженията за надзор над източния град Бахмут сред съветските и украинските сили не престават.

„ Русия удари жилищни квартали на обитаеми с цивилни региони и инфраструктурни обекти в Бериславски регион (на Херсон) “, сподели началникът на Херсонската регионална военна администрация Александър Прокудин в Телеграм.

Прокудин заяви, че съветските сили са направили 64 обстрела против следената от украинското държавно управление територия в Херсон , употребявайки тежка артилерия, ракети " Град ", танкове и дронове.

След като Украйна от Херсонска област предходната есен, съветските сили започнаха съвсем всекидневно да обстрелват района и град Херсон. Те са позиционирани на отсрещния бряг на река Днепър .

В Източна Украйна не престават яростните сражения за надзор над Бахмут . Украйна споделя, че е отблъснала 26 офанзиви на съветските сили през последните 24 часа.

Основните зони на офанзива от страна на Русия са съсредоточени към фронтовата линия Бахмут-Авдиевка-Маринка, която остава в епицентъра на военните дейности в източноукраинския район Донецк.

Руските сили също стартират офанзиви против Лиман, северно от Бахмут, и Купянск, в региона на Харков, заяви украинската войска в ежедневния си отчет от фронта.

И Русия , и Украйна през последните седмици оповестяват за триумфи в борбата за Бахмут.

Русия твърди, че държи града под собствен надзор след месеци борби, за които се счита, че са взели живота на хиляди жертви. Украинската войска обаче споделя, че напредва по северния и южния фланг на града, като се стреми да го обсади.

на 23 май посети войските на първа линия в Донецк. Зеленски разгласява фотоси, на които раздава медали на бойци на място.

Руската инвазия в Украйна продължава близо 16 месеца, а южна и източна Украйна са най-тежко наранени от непрекъснати сражения.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР