Руски удари срещу източната украинска област Харков и южната област

...
Руски удари срещу източната украинска област Харков и южната област
Коментари Харесай

Масирана руска ракетна атака срещу Украйна

Руски удари против източната украинска област Харков и южната област Одеса. За това оповестиха локални публични лица, съобщи Агенция Франс Прес.

В продължение на месеци Русия обстрелва основни обекти в Украйна с ракети и безпилотни летателни апарати. По този метод се прекъсват доставките на вода, отопление и електричество за милиони хора.

" Врагът нанесе към 15 удара по града и района. Окупаторите за следващ път се насочиха към обекти от сериозната инфраструктура ", съобщи губернаторът на Харков Олег Синегубов в обществените мрежи.

" По предварителна информация е ударена жилищна постройка в Харковска област ", сподели той.

Синегубов добави, че информацията за жертвите и мащаба на вредите се " прецизира ".

В основния град на региона Харков кметът Игор Терехов съобщи, че " енергийната инфраструктура " е била обект на нахлуване и в някои елементи на града има " проблеми " с електричеството.

В Одеска област губернаторът Максим Маршнеко съобщи, че " ракети са поразили енергийната инфраструктура на района, както и са развалили жилищни здания " след " масиран ракетен удар ".

" За благополучие няма жертви ", сподели той и добави, че са въведени " ограничавания в електроснабдяването ".

Според локалната военна администрация в Киевска област са задействани системи за противовъздушна защита.

Губернаторът на западната Хмелницка област Сегий Гамалий прикани жителите да " останат в укритията " и съобщи, че " врагът нанася удари по сериозната инфраструктура на страната ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР