Руски учени вирусолози разказаха за бъдещето на коронавируса (SARS-CoV-2), който

...
Руски учени вирусолози разказаха за бъдещето на коронавируса (SARS-CoV-2), който
Коментари Харесай

Вирусолози разкриха бъдещето на коронавируса

Руски учени вирусолози описаха за бъдещето на ковид (SARS-CoV-2), който провокира пневмония.

Експертите считат, че вирусът ще остане непобеден и, както и грипа, ще безпокои със свои появи в разнообразни сезони.

Докторът на биологическите науки Сергей Нетесов счита, че вариантът на вируса ще се задържа у тези, които по-дълго не показват признаци, разпространявайки вируса към себе си.

По-уязвимата на вируса част от популацията всяка година ще страда от него.

Вирусът ще поразява хронично болните, възрастните, както и хората с отслабен имунитет.
По думите на шефа на Института за здравна паразитология, тропически и трансмисивни болести Александър Лукашев, точно по този метод се появяват неопасните респираторни коронавируси, които живеят и се популяризират под типа на остра респираторна вирусна зараза.

При това, отбелязва ученият, сега да се даде прогноза за бъдещето е много комплицирано, тъй като към момента не е имало прецеденти.

Деканът на факултета по биологическа и здравна физика на Московския физико-технически институт Александър Мелерзанов счита, че експлоадиранията на коронаивруса ще се случват вълнообразно, да вземем за пример, растеж на заболеваемостта всекидневно ще има през есенно-зимния интервал.

Пълна победа против вирус към този момент не е допустима, по тази причина е належащо да се обезпечи надзор върху него, както се прави с други варианти на грипа.

На 27 февруари Световната здравна организация предизвести, че в случай че страните, в които има случаи на SARS-CoV-2 не подхващат ефикасни ограничения за сдържането му, то обстановката във всеки един миг може да излезе отвън надзор.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР