Руски учени създадоха първите постоянно светещи растения. Автолуминесценцията при тях

...
Руски учени създадоха първите постоянно светещи растения. Автолуминесценцията при тях
Коментари Харесай

Учени създадоха светещи в тъмното растения

Руски учени сътвориха първите непрекъснато светещи растения. Автолуминесценцията при тях е закодирана на генетично равнище, а резултатите от изследването са оповестени в списание „ Nature Biotechnology “.

Естествената биолуминесценция не е изучена задоволително. Наскоро беше дешифриран механизмът за луминесценция на бактериите, само че опитите за основаване на непрекъснато светещи растения благодарение на бактериалната система не се увенчаха с триумф.
 
Our paper about glowing plants is out in Nature Biotechnology today — but first, watch this:

1/5
— Karen Sarkisyan (@krnsrksn)
Преди малко повече от година съветски учени от започващата компания „ Плант “ откриха всички съставни елементи, нужни за биолуминесценцията при гъбите. За първи път беше разшифрован изцяло механизма на светене в комплициран многоклетъчен организъм.

При създаването учените демонстрираха, че системата за луминесценция при гъбите може да се придвижи дейно върху растенията . Създадените от тях генномодифицирани тютюневи растения светят най-малко 10 пъти по-ярко спрямо предходни опити. Листата, стъблата, корените и цветовете светят в зелено, което може да се види с просто око и да се снима с елементарен фотоапарат или смарт телефон. От значително значение е и фактът, че устойчивото зарево не пречи на растението да се развива и пораства обикновено.
 
Scientists Engineer Gorgeous Glowing Plants That Shine Bright Their Entire Life Cycle
— Physics & Astronomy Zone
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР