Руски учени изразиха тревога, че са им наложени нови ограничения

...
Руски учени изразиха тревога, че са им наложени нови ограничения
Коментари Харесай

Руски учени се оплакват, че им налагат ограничения върху контактите с чужденци

Руски учени показаха паника, че са им наложени нови ограничавания върху контактите с задгранични сътрудници, като в руско време, съобщи Асошиейтед прес.

Научният вестник " Троицки вид " разгласява през вчерашния ден копие от признат наскоро декрет на съветското министерство на науката и висшето обучение, с който се вкарват необятен кръг ограничавания върху срещите и връзките на чиновници на държавни мозъчни тръстове и институти с задгранични жители.

Сега съветските учени са задължени да уведомяват управляващите за всяко посещаване на задграничен академик пет дни авансово и да рапортуват за срещата по-късно. Ограничава се наличието на задгранични учени в пространствата на научните ведомства и потреблението от тях на електронни уреди.

Вестникът прикани министерството да анулира указа, като съобщи, че рестриктивните мерки от руски вид ще навредят на престижа на съветската просвета по света.

Руски учени разкритикуваха новите ограничения като неуместни и нереалистични. Според тях те ще засилят изолацията на Русия и ще пречат на работата им. Те се притесняват от завръщане към порядките от руско време, когато учените са можели да беседват със свои задгранични сътрудници единствено в наличието на трети лица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР