Руски учен твърди, че е работил по официална програма за

...
Руски учен твърди, че е работил по официална програма за
Коментари Харесай

Руски учен твърди, че е работил по програмата Новичок

Руски академик твърди, че е работил по публична стратегия за създаване на нервно-паралитичното вещество, което съгласно Англия е било употребявано против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал .
По думите му обаче Москва няма нищо общо със случилото се, тъй като в противоположен случай Сергей Скрипал и щерка му към този момент щяха да са мъртви .
Пред РИА Новости Леонид Ринк сподели, че е работил по държавната стратегия при започване на 90-те години на предишния век и добави, че някогашният двоен сътрудник и щерка му щели да са към този момент мъртви, в случай че Москва има присъединяване в отравянето им. „ Те са към момента живи. Това значи или че изобщо не става дума за системата „ Новичок “ , или че е била неприятно приготвена (става дума за бинарни субстанции, смесвани преди приложимост - бел. ред.) и повърхностно употребена “.
Освен това Ринк установи, че Лондон не дава на Русия мостри от изолираното от тях вещество, тъй като „ колкото и да се стараят експертите, технологията постоянно в някаква степен се разграничава. Това е самобитен „ почерк “ . Веднага ще стане ясно, че това не е съветска технология. Или че незабавно след приложението британците са употребявали антидот, в който случай би трябвало те да знаят каква тъкмо е била отровата ", разяснява Ринк, написа още БГНЕС.
Ученият споделя, че е работил в държавна лаборатория в закрития град Шихан 27 години. Неговата докторска дисертация се базирала на развиването на „ Новичок “. „ Голяма група учени от Шихан и Москва работеха по „ Новичок “, добавя ученият.
Припомняме, че заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков предходната седмица сподели, че Москва в никакъв случай не е имала никакви стратегии за развиване на химическо оръжие. „ Искам да заявя с цялостна сигурност, че Съветският съюз или Русия не са имали стратегии за създаване на токсично вещество, наричано „ Новичок “, посочи той.
От Руското външно министерство обявиха през днешния ден пред AFP, че позицията по въпроса остава непроменена .
Лондон и неговите съдружници споделят, че Москва стои зад опита за убийството в британския град Солсбъри, само че Русия разпалено отхвърля всякаква своя интервенция.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР