Руски телевизии бяха хакнати със съобщението кръвта на хиляди украинци

...
Руски телевизии бяха хакнати със съобщението кръвта на хиляди украинци
Коментари Харесай

Навръх 9 май: Хакнаха руски телевизии с призив Не на войната

Руски малките екрани бяха хакнати със известието " кръвта на хиляди украинци и стотици техни деца е по вашите ръце ", оповестява " Дейли мейл ".

Съобщение " Не на войната " и предизвестие към феновете, че " малкия екран и управляващите лъжат " се появиха в стратегиите, в това число детските телевизионни излъчени, и засегна феновете в цялата страна.

Хакерската офанзива беше осъществена, когато руснаците се подготвяха да гледат годишния боен церемониал по случай Деня на успеха на Червения площад, управителен от Владимир Путин.

Today Putin really wanted to show a victory in Ukraine. (But after massive losses, Russia is barely holding on to the area they already controlled before the invasion.)
And now his TV channels have been hacked too!
— AukeHoekstra (@AukeHoekstra)
Хакът засегна онлайн феновете на разнообразни канали, излъчени от мобилния оператор на MTS, NTV Plus, Rostelecom и Wink.

Потърпевш фен описа: " Телевизионният ми снабдител " зарадва " детето ми с такова известие по детските канали, а по-късно се оказа, че същото се е случило и по други канали ".

Съобщението се появява в описанието на всяка стратегия.

Беше ударен и каналът на съветското министерство на защитата TV Zvezda за достъп на фенове посредством търсачката Yandex.

Беше осъществена хакерска атака против съветските телевизионни канали, заради която клиентите можеха да видят екстремистки надписи в мрежата за лъчение, заяви МТS в Сибир.

" В момента нашите ИТ експерти неотложно отстраняват следствията от хакването, с цел да могат клиентите ни да употребяват услуги и да гледат телевизионни стратегии и филми допустимо най-скоро ", показва операторът.

Today as Russia marks its Victory Day, its TV teletext has been hacked to tell viewers "You have blood on your hands. Thousands of and hundreds of their children have been killed. TV and the authorities lie. No to war ".
— @openforum_au???????? ♥???????? (@openforum_au)
" Интерфакс " и други съветски организации също оповестяват за хакерската офанзива, въпреки и без да показват нейното словесно наличие.

" Електронните програмни справочници на някои оператори на платена телевизия са били хакнати. Service-TV, която предава EPG на операторите на платена телевизия, може да е била хакната ", се споделя в отчет в канала Telegram на NAT.

Според някои отчети въпросните оператори са MTS, NTV+, Rostelecom и Wink.

EPG е текстов програмен указател за деня, се показва в отчета.

От понеделник сутринта в обществените мрежи са се появили известия за хакване на стратегиите на операторите на платена телевизия от консуматори от разнообразни райони на Руската федерация, като се стартира от Далечния изток до европейската част на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР