Руски танкове настъпват към Киев. Те са част от военната

...
Руски танкове настъпват към Киев. Те са част от военната
Коментари Харесай

Танкове настъпват от Чернобил и са на 80 км от Киев, взривиха мост, за да ги забавят

Руски танкове настъпват към Киев. Те са част от военната хрупа, която през вчерашния ден завладя Чернобил и към 6:30 ч. българско време се намират по средата на пътя.

По информация на няколко съветски и украински канали в Телеграм на към 80 км от столицата - край селището Иванков, се е завързало стълкновение. В опит за закъснение на нашествието локалните въоръжени сили са взривили основен мост в региона.

Танкови елементи към Киев се придвижват и от Изток. Руски войски са отделили всички обитаеми места в Сумска област - на към 300 км от столицата. Именно оттова минават танковете към столицата.

В същото време детонациите в Киев се възобновиха, а като към този момент вият сирените за въздушна заплаха. В режим " паника " са включени и известителните системи на Лвов, Одеса и Виница.

Взривове гърмят и в други украински градове, които чакат съветска инвазия. На ракетен удар е подложено летище " Ривне " край историческия град Ровно в Северозападната част на страната.

От украинската войска предизвестиха през вчерашния ден, че Русия желае да блокира Киев и да сътвори наземен кулоар с Крим и Приднестровието. Украинските сили се борят с Русия на три фронта, откакто Москва стартира през днешния ден нахлуване по земя, море и въздух.

Властите оповестиха още, че след нахлуването държавното управление е изгубило надзор над територии в южната част на страната. Новината е от районните управляващи в Херсон. Областта към Хеническ също към този момент не е под украински надзор. Съществуват опасения, че Русия може да се опита да превземе и Одеса.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР