Руски танкист предаде танка си на украинските сили, след като

...
Руски танкист предаде танка си на украинските сили, след като
Коментари Харесай

Руски войник предаде танка си на украинската армия

Руски танкист съобщи танка си на украинските сили, откакто те му предложиха сигурност, финансово заплащане и опция за поданство. Това разкри Виктор Андрусив, консултант към украинското Министерство на външните работи.

„ Руснаците се предават, със своята техника. Наскоро писах, че има вести, които най-сетне демонстрират разпадането на съветската войска. Сега мога да го потвърдя. Исках да покажа видеото, само че спецслужбите ме помолиха да не го правя”, написа той във Facebook, разказвайки историята на дезертиралия съветски военнослужещ.

Националната полиция на Украйна е идентифицирала мобилни номера, употребявани от съветските военнослужещи. Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, започвайки пълномащабна непредизвикана война против съседа си. Украинските сили са влезнали в контакт с „ Миша”, който изискал да се съобщи. Част от екипажа на танка му избягал и той останал самичък, не желал повече да се бори. Не можел и да се върне в родината, тъй като командирът му споделил, че ще го простреля, в случай че го направи.

Украинските сили се убедили, употребявайки дрон, че не става въпрос за засада, и изпратили спецчасти да задържат съветския боец. „ Командването на войските е безредно, то на практика липсва. Деморализацията е огромна”, декларира Миша. Той ще получи 10 000 $ след войната, както и опция да кандидатства за поданство. До края на войната Миша ще живее в удобни условия, с тв приемник, кухня и душ. А останалите съветски плебеи, както ги назова Володимир Зеленски, изпратени от Владимир Путин да водят война против Украйна, ще би трябвало да се молят за живота си.

A soldier defected - with his tank. He was the only one in the crew who didn’t die or flee. gave him a $10k reward & a way to apply for citizenship.
— olexander scherba
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР