Руски следовател се обадил към 16 часа българско време и

...
Руски следовател се обадил към 16 часа българско време и
Коментари Харесай

Погребваме Навални в затвора до 3 ча̀са, освен ако...: руснаците отправили последен ултиматум до майката на опозиционера

Руски следовател се обадил към 16 часа българско време и сложил ултиматум на майката на " умрелия " опозиционер Алексей Навални - Людмила: през идващите три часа да се съгласи на скрито заравяне без обществено прощаване, или синът ѝ ще бъде заровен в пандиза.

Това разгласи в Х Кира Ярмиш - говорителка на водения до скоро от Навални Фонд за битка с корупцията.

" Тя отхвърли да договаря със Следствения комитет, тъй като те нямат пълномощия да вземат решение по какъв начин и къде да погребе сина си. Тя упорства да се спази законът, който задължава проверяващите да предадат тялото до два дни от момента на определяне на повода за гибелта.

Според подписаните от нея медицински документи тези два дни изтичат на следващия ден. Тя упорства управляващите да разрешат погребението и панихидата да се проведат в сходство с обичаите ", написа още Ярмиш.

Час обратно матери Алексея позвонил следователь и сложил ультиматум. Или она в течение 3 часов соглашается на тайные похороны без публичного прощания, или Алексея захоронят в колонии. Она отказалась новини переговоры с Семеен кодекс, потому что у них нет полномочий решать, по какъв начин и где ей…
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)
Вчера майката на Навални заяви във видеообръщение, че най-сетне е видяла тялото на сина си. 

Тя добави, че следователите упорстват скрито да погребат Навални, като слагат условия " къде, по кое време и по какъв начин да бъде заровен Алексей, а това е нелегално ".

" До мен доближават заповеди, или от Кремъл, или от централния уред на Следствения комитет, те желаят това да бъде направено скрито, без да се извиним. Те желаят да ме закарат в покрайнините на гробището до свеж гроб и да ми кажат: " Ето тук лежи вашият наследник ". Аз не съм съгласна с това ", категорична е Людмила Навалная.

И упорства всички, за които Алексей Навални е бил безценен и гибелта му се е трансформирала в персонална покруса, да могат да се простят с него.

" Разследващите настояват, че повода за гибелта е известна, имат подготвени всички медицински и правни документи, които видях. И аз подписах акта за гибелта му. Според закона те трябваше незабавно да ми дадат тялото на Алексей, само че към момента не са го създали. Вместо това те ме изнудват ", каза Людмила Навалная.

Тя акцентира, че следователят намерено ѝ е споделил, че " времето не е на нейна страна ", тъй като " трупът се разлага ".

" Не желая специфични условия, просто желая всичко да е съгласно закона. Настоявам неотложно да ми бъде върнато тялото на сина ми ", завърши майката на опозиционера.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР